Doe de spelt (of andere granen) in de mengbeker Stel TM in: 20 sec / snelheid 10
Voeg alle andere ingrediënten toe Stel TM in: 3 minuten / deegfunctie
Haal het deeg uit de mengbeker (door het mes los te draaien en de mengbeker om te draaien), en stort uit in rechthoekige vorm.
Bedek het deeg (met deksel of handdoek)
Laat ongeveer 30 minuten rijzen
Verdeel het deeg in evenveel stukken als dat je broodjes maakt.
Dan het deeg een drietal keer uitrekken en opnieuw samenvouwen waarbij je één derde dicht plooit en vervolgens ander derde dichtvouwt. 90 graden draaien. Dan nog eens uitrekken en vouwen, opnieuw 90 graden draaien en strekken en vouwen.
Opnieuw 30 minuten afgedekt laten rijzen.
Maak nu stokbroodvorm na éénmaal strekken en vouwen en dichtplooien. Doe op stokbroodvorm.
Laat nogmaals ongeveer 30 min afgedekt rijzen
Maak inkepingen met scherp mes op stokbroodjes.
Bak 20 tot 30 minuten in voorverwarmde oven aan 200 graden. Doe tijdens bakken en voorverwarmen een platte ovenschaal met kokend water onderaan de oven. Zo worden de broodjes krokanter.