Peperroomsaus a la minute
Een snelle manier om peperroomsaus te bereiden
Gang: Saus en Dressing
Keuken: Belgisch, Frans
Porties: 4 personen
Calorieën: 120kcal
- 3 el zachte groene peperkorrels
- 200 gram culinaire room
- 1 snuifje cayennepeper
- 0,5 el mosterd
- 1 scheutje whisky
Haal de met boter gebakken steaks of filets uit de pan en hou ze warm.
Giet het bakvet weg (= déglaceren).
Doe de peperkorrels in de pan en laat 2 minuten bakken in de braadresten.
Facultatief: Giet de whisky in de pan en flambeer.
Doe mosterd in de pan en roer even.
Doe de room in de pan en laat inkoken tot sausdikte
Kruid eventueel bij met cayennepeper.
Calorieën: 120kcal | Koolhydraten: 3g | Eiwit: 2g | Vet: 10g