Ga terug
+ servings

Peperroomsaus a la minute

Een snelle manier om peperroomsaus te bereiden
Totale tijd4 minuten
Gang: Saus en Dressing
Keuken: Belgisch, Frans
Porties: 4 personen
Calorieën: 120kcal

Ingrediënten

  • 3 el zachte groene peperkorrels
  • 200 gram culinaire room
  • 1 snuifje cayennepeper
  • 0,5 el mosterd
  • 1 scheutje whisky

Instructies

  • Haal de met boter gebakken steaks of filets uit de pan en hou ze warm.
  • Giet het bakvet weg (= déglaceren).
  • Doe de peperkorrels in de pan en laat 2 minuten bakken in de braadresten.
  • Facultatief: Giet de whisky in de pan en flambeer.
  • Doe mosterd in de pan en roer even.
  • Doe de room in de pan en laat inkoken tot sausdikte
  • Kruid eventueel bij met cayennepeper.

Uitrusting

Voedingswaarden per Portie

Calorieën: 120kcal | Koolhydraten: 3g | Eiwit: 2g | Vet: 10g
3.29 van 7 stemmen