Ga terug
+ servings

Tartaarsaus

Tartaarsaus bereid in een Thermomix
Voorbereidingstijd5 min
Bereidingstijd5 min
Totale tijd10 min
Gang: Saus en Dressing
Keuken: Belgisch, Frans
Porties: 10
Calorieën: 201kcal

Ingrediënten

  • 20 gram augurk ingelegd op azijn
  • 1 handvol verse peterselie
  • 1 handvol verse bieslook
  • 1 handvol verse dragon
  • 1 ei
  • 8 gram mosterd 8 gr komt overeen met 1 tl
  • 10 gram citroensap vers geperst, 10 gr komt overeen met 2 tl
  • 2 gram zout
  • 1 beetje gemalen peper
  • 10 gram witte wijn azijn 10 gr komt overeen met 2 tl
  • 200 gram druivenpitolie
  • 10 gram uitgelekte kappertjes

Instructies

  • Doe de augurk in de mengbeker:
    Mix 5 sec. / snelheid 5, zet opzij.
  • Doe de peterselie en de bieslook in de mengbeker.
    Mix 3 sec. / snelheid 7.
  • Duw het geheel met de spatel naar onder
    Voeg het ei, de mosterd, het citroensap, dragon, zout, peper en azijn toe.
  • Neem een kannetje en zet die op de mengbeker deksel. Weeg de olie erin af en zet opzij.
    Mix 2-3 min. / snelheid 5 en giet de olie op het mengbeker deksel (met de maatbeker erin) zodat de olie alles emulsioneert door druppel per druppel op de draaiende messen valt.
  • Duw het geheel met de spatel naar onder.

    Voeg de kappertjes en de gehakte augurk toe en stel in:
    Mix 5 sec. / omgekeerd draaien en snelheid 3.
  • Doe alles in een weckpot of andere pot en laat afkoelen in de koelkast om daarna te gebruiken

Uitrusting

Voedingswaarden per Portie

Calorieën: 201kcal | Koolhydraten: 2g | Eiwit: 2g | Vet: 20g
5 van 2 stemmen