Wildragout van Everzwijn uit Thermomix
Ragout van Everzwijn bereid in een Thermomix
Voorbereidingstijd5 minuten min
Bereidingstijd1 uur uur
Totale tijd1 uur uur 50 minuten min
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Belgisch
Porties: 4
Calorieën: 420kcal
- 100 gram ui
- 2 teentjes knoflook
- 30 gram olijfolie
- 800 gram everzwijn, in stukken gesneden
- 5 gram gedroogde kruiden: thijm, basilicum, rozemarijn, enz...
- 2 laurierblaadjes
- 400 gram wortelen in schijfjes
- 30 gram tomatenconcentraat
- 800 gram tomatenblokjes blik
- 100 gram rode wijn
Voorbereiding
Ui en knoflook in de beker doen.
Stel TM in: 3 sec. / snelheid 5 Olie toevoegen. Stel TM in 3+ min. / Varoma / snelheid 1 Het in stukken gesneden everzwijn, de kruiden, zout, peper en het laurierblad toevoegen.Stel TM in 6+ min. /Varoma / linksdraaien / snelheid 1 Wortelen, tomatenconcentraat, tomatenblokjes en wijn toevoegen.
Zet het mandje erop om spatten te voorkomen.
Stel TM in 45 min. /100°C / linksdraaien / snelheid 1
Calorieën: 420kcal | Koolhydraten: 23g | Eiwit: 43g | Vet: 15g