Ga terug
+ servings

Varkenshaasje met Witloof-Passendale saus

Smakelijke bereiding van varkenshaasje met witloof en een rijke kaassaus
Totale tijd30 min
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Belgisch
Porties: 2 personen
Calorieën: 1000kcal

Ingrediënten

  • 1 varkenhaasje van 400 gram
  • 100 gram Passendale kaas
  • 400 gram witloof
  • 125 ml culinaire room
  • 30 gram (bak)boter

Instructies

Voorbereiding

  • Verwijder van het witloof de harde stukken en snij in schilfers
  • Doe de helft van de boter in een pan met deksel. Laat smelten en voeg de witloof toe.
  • Laat ongeveer 10 minuten bakken met deksel op de pan.
  • Verwijder het deksel en laat nog ongeveer 5 minuten bakken zonder deksel tot het witloof gekarameliseerd is.
  • Doe dan de in schilfertjes gesneden kaas bij het witloof en laat smelten.
  • Voeg dan de room toe.

Afwerking

  • Doe de overige helft van de boter in een pan en bak het varkenshaasje, ongeveer 8 minuten per kant.
  • Haal het varkenshaasje uit de pan en laat 5 minuten rusten alvorens in schijfjes te snijden.
  • Terwijl het vlees rust, doe het braadvocht van het vlees bij de vooraf bereide saus, meng goed door elkaar en verwarm de saus.
  • Doe de saus op een bord en leg de sneetjes varkenshaas half over de saus.

Voedingswaarden per Portie

Calorieën: 1000kcal | Koolhydraten: 4g | Eiwit: 83g | Vet: 72g
5 van 2 stemmen