Ga terug
+ servings

Pompoensoep uit Thermomix

Soep op basis van Pompoen uit de Thermomix
Totale tijd25 minuten
Gang: Soep
Keuken: Belgisch
Porties: 4 personen
Calorieën: 45kcal
Kostprijs per portie: 3 €

Ingrediënten

  • 400 gram pompoenvlees​
  • 1 tomaat
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 500 ml water, bij voorkeur warm
  • 1 bouillonblokje
  • olijfolie
  • cayennepeper

Instructies

  • Pel de ui en snij in twee.​
  • Pel het teentje knoflook.
  • Doe deze samen in de thermomix en mix fijn:
    Stel TM in: 5 sec / stand 5
  • Schraap de groenten naar beneden en giet een beetje olie in de mengbeker. Stoof vervolgens de ui en knoflook.:
    Stel TM in: 3+ min / 100°C / stand 1
  • Snij de pompoen open, haal de pitten eruit, haal de pel eraf en snij in grove stukken.
  • Snij de tomaat in 4 stukken.
  • Voeg de pompoen, tomaat & bouillonblokje in de thermomix en laat cutteren :
    Stel TM in: 5 sec / stand 5
  • Voeg het water toe en laat koken:
    Stel TM in: 15+ min / 100°C / stand 1
  • Mix nu de soep.
    Stel TM in: 1 min / stand 10 (verhoog de snelheid stelselmatig)
    Voeg eventueel nog wat water toe als de soep te dik is. Kruid naar smaak met de cayennepeper.

Uitrusting

Notities

Een smakelijk alternatief is om de pompoen te roosteren. Snij daarvoor de pompoen in stukken en plaats die gedurende 30 minuten in een oven van 220 graden. Het is niet nodig de pel vooraf te verwijderen. Het vruchtvlees kun je gemakkelijker verwijderen nadat de pompoen in de oven geweest is. Wanneer je werkt met geroosterde pompoen moet je de pompoen minder lang opwarmen in de thermomix (punt 8 van de instructies): 5 minuten moeten volstaan.
Tip van Rina Tamminga: Nog lekkerder met gember en als laatste wat kokosmelk toevoegen

Voedingswaarden per Portie

Calorieën: 45kcal | Koolhydraten: 3g | Eiwit: 1g | Vet: 3g
4.64 van 22 stemmen