Ga terug

Gekarameliseerde Uien

Gekarameliseerde Uien
Totale tijd40 min
Gang: Bijgerecht
Keuken: Amerikaans
Calorieën: 70kcal

Ingrediënten

  • uien
  • olie, bij voorkeur raapzaadolie
  • boter

Instructies

  • Snij de uien in uniforme julienne stukjes voor een gelijkmatige bereiding. Snijd de uien niet in ronde of halve maantjes, want de kleine stukjes uit het midden van de ui zullen verbranden voordat de grootste stukken bruin worden.
  • Bak de uien in een ruime hoeveelheid olie en/of boter, ongeveer 2 eetlepels per ui, in een grote, zware pan op een laag tot middelmatig laag vuur gedurende 30 tot 35 minuten, vaak roerend.

Uitrusting

Gietijzeren Pan

Notities

Gedurende de kooktijd hoort u een zacht, langzaam sissen. Als u een levendig sissen hoort, zoals bij het braden, zet dan het vuur iets lager - de uien zullen verbranden voordat ze karameliseren als het vuur te hoog is. In het begin zullen de uien vocht afgeven, alsof ze zweten. Zodra het meeste vocht verdampt, beginnen ze te bruinen. De kleur en het aroma vergen tijd om zich te ontwikkelen;

Voedingswaarden per Portie

Serving: 100gram | Calorieën: 70kcal | Koolhydraten: 14g | Eiwit: 1g | Vet: 9g
5 van 3 stemmen