Verse pasta maken
Hoe zelf verse pasta maken
Passieve Tijd20 min
Totale tijd1 uur
Gang: Hoofdgerecht, Voorgerecht
Keuken: Italiaans
Porties: 4 personen
Calorieën: 423kcal
- 4 eieren
- 200 gram bloem tipo 00
- 200 gram semola-bloem
Bloem en Eieren Mengen
Leg de bloem in een bergje op een houten of een glad oppervlak en maak met uw vingers een kuiltje in het midden.
Breek de eieren een voor een in het kuiltje.
Roer de eieren voorzichtig met een vork tot de dooiers en de witten gelijkmatig gemengd zijn.
Werk de bloem van de binnenkant van het kuiltje langzaamaan door het ei tot het niet meer vloeibaar is. Zorg dat het muurtje van de bloem niet kapot gaat; anders loopt het ei weg.
Uitrollen met de pastamachine
Snij het deeg in minstens acht stukken. (Dit zijn 2 stukken per ei). Plet er een met uw vingers en doe de rest in de folie.
Haal het deeg door de machine op de wijdste stand. Pak het deeg vast zodra het eruit komt, maar trek er niet aan.
Vouw het deeg in drieën, draai het zo dat de vouwen aan de zijkant liggen en haal het opnieuw door de machine; Herhaal dit een keer of zeven, tot het deeg heel glad is.Doe met de andere stukken hetzelfde. Zet de walsen een gaatje smaller. Haal alle stukken er één keer door. Zet de walsen opnieuw een gaatje smaller en herhaal dit proces. Ga op die manier door tot de gewenste dikte bereikt wordt.Snij eventueel de vellen in stukken (met de hand of met de machine) voor andere vormen dan lasagne.
Voor gekleurde pasta:
– Rode pasta: Voeg per ei 1 eetlepel tomatenpuree door het bloem-eiermengsel.
– Groene pasta: Neem per ei 125 gr verse spinazie. Kook de blaadjes in zoutwater. Druk het vocht eruit en hak ze fijn alvorens hij het bloem-eiermengsel te doen.
Calorieën: 423kcal | Koolhydraten: 69g | Eiwit: 6g | Vet: 7g