Les 1 Boodschappenlijst
Porties: 6 personen
- 6 steaks, bij voorkeur Irish beef *
- 150 gram mager spek
- 200 gram gerookte zalm
- 14 eieren
- 250 gram boter
- 60 cl room
- 150 gram mascarpone
- 1 koffielepel mosterd
- 7,5 gram gelatine
- cayennepeper
- 20 peperkorrels
- 2 kg frietaardappelen, bij voorkeur bintjes
- 100 gram dragon
- 50 gram kervel
- 7 wortelen
- 1 witte selder
- 4 uien
- 1 fijngehakte sjalot
- 2 handjes verse spinazieblaadjes
- 2 knoflookteentjes
- 4 takjes tijm
- 2 laurierbladen
- Bosje Platte peterselie
- 1 el bieslook
- 1 krop sla
- 6 passievruchten
- 1 stervrucht
- 3 dl droge witte wijn
- 1 fles rode wijn
- 3,5 dl plantaardige olie
- 2 dl azijn
- 60 gram suiker
- 1 el tomatenpuree
- 2 el bloem
- 2,5 liter bruine fonds
- 3 sneden geroosterd brood