Go Back
–+ servings

Les 1 Boodschappenlijst

Porties: 6 personen

Ingrediënten

  • 6 steaks, bij voorkeur Irisch beef *
  • 150 gram mager spek
  • 4 plakjes Noorse zalm
  • 12 eieren
  • 300 gram boter
  • 50 cl room
  • 2 el boter
  • 1 dl melk
  • 150 gram mascarpone
  • 1 koffielepel mosterd
  • 7,5 gram gelatine
  • cayennepeper
  • 20 peperkorrels
  • 2 kg frietaardappelen, bij voorkeur bintjes
  • 100 gram dragon
  • 50 gram kervel
  • 7 wortelen
  • 1 witte selder
  • 4 uien
  • 1 fijngehakte sjalot
  • 2 handjes verse spinazieblaadjes
  • 2 knoflookteentjes
  • 4 takjes tijm
  • 2 laurierbladen
  • Bosje Platte peterselie
  • 1 el bieslook
  • 1 krop sla
  • 6 passievruchten
  • 1 stervrucht
  • 3 dl droge witte wijn
  • 1 fles rode wijn
  • 3,5 dl plantaardige olie
  • 2 dl azijn
  • 60 gram suiker
  • 1 eetlepel 15 gram Vanille-extract of 1 vanillestok
  • 1 el tomatenpuree
  • 2 el bloem
  • 2,5 liter bruine fonds
  • 3 sneden geroosterd brood
0 van 0 stemmen