Boodschappenlijst Les 7
Porties: 6 personen
- 6 sneden zwaardvis
- 600 gram kalfsvlees
- 3 citroenen
- 3 aubergines
- 1500 gram aardappelen
- fijngehakte peterselie
- 85 gram gemengde sla
- 6 teentjes look
- 3 takjes verse rozemarijn
- 5 bosuitjes
- 200 gram tonijn in olie uitgelekt
- 1 potje kappertjes
- 2 ansjovisjes, fijngehakt
- 4 eieren
- 100 ml room
- 450 gram mascarpone
- 50 ml rode wijnazijn
- 30 gram suiker
- 1,5 eetlepel tomatenpuree
- 85 gram mayonaise
- 60 gram speculoos
- 15 gram amaretto
- 150 gram diepvries frambozen
- 200 gram verse frambozen
Bij gegrilde zwaardvis en Pizzaioliesaus
- 20 zwarte peperkorrels
- olijfolie
- 4 grote laurierbladen
- 3 theelepels oregano vers of droog
- 6 teentjes knoflook, gepeld en in twee gesneden
- 1 klein blik tomaten in blokjes
- 12 zwarte olijven
BIj Zwaardvis Piccata
- 200 gram bloem
- 6 eetlepels druivenpitolie
- 250 gram boter
- 3 eetlepels fijngehakte sjalot
- 150 ml droge witte wijn
- 10 takjes peterselie