Ga terug
+ servings

Gehaktbal

Gehaktbal, uit het vuistje.
Totale tijd30 minuten
Gang: Bijgerecht, Borrelhapje
Keuken: Belgisch
Trefwoord: Boulet, boulette
Porties: 10 balletjes
Calorieën: 114kcal

Ingrediënten

  • 400 gram gemengd gehakt, 60%rund, 40 % varken
  • 33 gram paneermeel
  • 100 gram ajuin
  • 25 gram parmezaanse kaas
  • 20 gram olijfolie om te bakken
  • 1 ei
  • peper,zout, kerriepoeder, nootmuskaat naar eigen smaak

Instructies

  • Snij de ui in fijne snippers en rasp ook de kaas.
  • Doe alle gerechten in een kom, uitgezonderd de olie, en meng goed dooreen.
  • Maak je handen nat en maak ongeveer 10 balletjes. Plat die wat af tot schijfjes, zo bakken ze beter.
  • Verwarm een (bij voorkeur gietijzeren) pan voor. Doe de olie in de pan en zet het vuur op middelhoog. Doe de balletjes in de pan en bak gedurende ongeveer 8 minuten. Keer om de twee minuten om.
  • Haal de balletjes uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier; Als ze afgekoeld zijn kun je ze in de koelkast in een gesloten doos bewaren (of wat er ondertussen van overschiet, lauw zijn die balletjes ook heerlijk).

Uitrusting

Voedingswaarden per Portie

Serving: 60gram | Calorieën: 114kcal | Koolhydraten: 3.5g | Eiwit: 10g | Vet: 6.7g
5 van 4 stemmen