Ga terug

Gegratineerde Ansjovis

Gegratineerde Ansjovis
Gang: Voorgerecht
Keuken: Italiaans
Trefwoord: Ansjovis

Ingrediënten

  • 200 gram Verse Ansjovis
  • 6 eetlepels broodkruimels, of paneermeel
  • 1 eetlepel Parmezaanse kaas
  • 2 teentjes knoflook, fijngeperst
  • peterselie, fijngesneden
  • olijfolie
  • zout en peper

Instructies

  • Snij van iedere vis de kop af.
  • Verwijder vervolgens alle ingewanden door in de buik te snijden. Was dan de ansjovis onder stromend water om het resterende bloed te verwijderen. Snij de vis in de lengte in twee zodat je van iedere vis twee filets overhoudt.
  • Neem een ​​bord en bereid een mix van knoflook, extra vierge olijfolie, Parmezaan, gehakte peterselie, zout en peper. Neem vervolgens de ansjovis open en doe er een beetje kruiden bovenop.
  • Vet een ovenschaal in met wat olie en leg de visfilets dakpansgewijs en met de velzijde naar beneden in de schaal.
  • Doe de kruidenmengeling op de vis en doe ook de broodkruimels erop. Overgiet met wat olie.
  • Doe de vis nu in een voorverwarmde oven en bak op een temperatuur van 180 graden gedurende ongeveer 20 minuten. De broodkruimels moeten worden geroosterd en knapperig zijn.

Uitrusting

Knoflookpers
Ovenschotel
Oven
5 van 3 stemmen