Wie zijn we ?

Een Beetje Beter is de culinaire website van Patrick Delhaye. 

De site bevat onder meer een kookcursus in 10 lessen, heel wat recepten en een overzicht van de meeste courante keukentermen. De recepten worden onder andere sousvide bereid, in een slowcooker, een hoge druk kookpan, een kamado of in een Thermomix.

Lekker eten en niet sterven aan een overdaad van calorieën. Dit is mogelijk door een beetje minder te eten maar tegelijkertijd ook een beetje meer.

En met meer bedoelen we dan de kwaliteit van de producten en de bereide maaltijden. Ook de wijze van klaarmaken kan misschien ook een beetje beter. En daar wil deze site u bij helpen. U kunt dan ook naast een aantal gerechten tevens informatie vinden over het klaarmaken van een aantal basisbereidingen. Misschien kunt u ideeën opdoen bij het lezen van de kookcursus. Of nog (een beetje beter): bent u mogelijks geïnteresseerd in het volgen van die cursus? Indien dit zo is, stuur mij gerust een mailtje.
-U kunt mij ook volgen op Facebook:
                       Pagina Patrick Delhaye 
                       Pagina Kookcursus een beetje beter
-en op Instagram
                       Patrick Delhaye 

Van opleiding ben ik doctor in de psychologie, maar heb voor het grootste deel van mijn carrière in ICT gewerkt. Mijn grootste interesse is altijd koken geweest. Twintig jaar geleden heb ik in het CVO Leuven in avondonderwijs de opleiding kok gevolgd. Daarnaast heb ik ook verschillende workshops gevolgd, oa over Italiaans en Thais koken, koken met Debic, koken met stoomoven. Ik heb ook gedurende zes jaar kookles gegeven in de Centrale gevangenis van Leuven. Ik verzorg ook kookworkshops voor oa Zorg Leuven en “De Tafel en de Keuken”. Sinds ik op pensioen ben werk ik als flexi voor Flying Services & Kitchenstaff. Zowel in bedrijfskeukens (oa KBC, Deloitte, KPMG, Zorg Leuven, KPMG, Freshfields, Club Prince Albert) als op events. Zo kom je wel eens iemand tegen.                                                                                                           

20 gedachten over “Wie zijn we ?”

 1. Hallo, zijn uw recepten ook mogelijk met de TM31?
  Ik heb enkele bekeken, maar zie geen expliciete vermelding ervan.
  Dank voor uw antwoord.
  Marc

 2. Dag Patrick,
  Ik zocht een recept voor geconfijte eendenbil en ik kom op eenbeetjebeter….leuk!
  Een vraagje:kan je de eendenbil sous vide bewaren en laten rijpen zoals ze in Frankrijk doen?
  (Vroeger gebruikte ik een pot eendenvet per bil. Jij gebruikt veel minder vet. Interessant!)
  Nog wat verder gekeken:
  Goede web-site, toffe recepten. Mooie foto’s ook.
  Zal er zeker een paar maken. Die pistoleetjes vb zien er erg lekker uit.
  Groeten uit Roeselare
  Winny

  1. Hey Winny,
   Fijn nog eens iets van je te horen. Eerlijk gezegd doet die foto bij de gekonfijte eendebillen het gerecht geen eer aan. Het is gelukkig beter dan dat het er uit ziet; 🙂
   Ik denk niet dat het veel zin heeft om de eendebil lang vacuum te bewaren. Met het bewaren in een vacuum zak sluit je de lucht af en dat doe je om veranderingsprocessen tegen te gaan. Maar misschien te proberen. Groeten aan het thuisfront en keep safe.
   Patrick

 3. Beste, het resultaat van mijn zoektocht naar witloofsoep, heeft mij tot jullie site gebracht…
  Mensen wat een lekkere en simpele bereiding.
  Klaar en duidelijk in alle stappen uitgelegd, echt top.
  Bedankt en het hoeft niet gezegd zeker? Maar het heeft héél lekker gesmaakt.
  Frank

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *