Overzicht Gerechten bereid in Hogedrukpan


Deze pagina biedt een overzicht van alle gerechten op de site Een Beetje Beter die bereid worden in een Hogedrukpan (aka Pressure Cooker)


Een hogedrukpan, ook wel snelkookpan genoemd, is een pan waarmee je dankzij de verhoogde druk sneller gerechten kunt bereiden. Door de druk kookt het water bij een hogere temperatuur, van 100 graden tot circa 116 graden. Hierdoor kun je met een snelkookpan gerechten in maar liefst 2/3 van de tijd bereiden ten opzichte van een gewone kookpan. Het gebruik van een snelkookpan heeft 3 grote voordelen. Zoals de naam al doet vermoeden is tijdsbesparing de grootste winst die je met koken onder druk behaald. Daarnaast bespaar je door de kortere kooktijden 50% van de energiekosten van het koken. Het laatste grote voordeel is dat er tijdens het koken de zuurstof uit de pan wordt geperst en daardoor er meer voedingsstoffen behouden blijven. Dit heeft voornamelijk effect op de vitamines die soms zo broos zijn dat ze door te lang koken vernietigd kunnen worden: niet bij het gebruik van een hogedrukpan.


Klik op een foto om naar het recept te gaan


Klik hier om naar de startpagina van Een Beetje Beter te gaan


Andere overzichten per toestel