Deze Marokkaanse courgettesoep met Ras El Hanout is zeer gemakkelijk te maken, maar is toch bijzonder. De kokosmelk maakt de soep romig en zoet, terwijl de kruiden hem juist weer een stevige bite geven. Hierbij dus een geslaagd recept voor Marokkaanse courgettesoep! Courgette is door zijn milde en neutrale smaak een perfecte basis voor een groen soepje. Deze soep heb je ook nog eens in een handomdraai gemaakt. Easy peasy en gezond, daar worden we blij van!
Ras el hanout is een Marokkaans kruidenmengsel van soms 20 of meer specerijen. Meestal bestaat het uit onder meer piment, bosbessen, kardemom, kaneel, kruidnagel, gember, foelie, nigella, nootmuskaat, zwarte peper en gemalen kurkuma. De meeste ingrediënten worden geroosterd en daarna samen fijngemalen. Het mengsel heeft een bruine kleur en ruikt heel sterk. Elke handelaar heeft zijn eigen samenstelling.
Een courgette is de ongerijpte vrucht uit de komkommerfamilie, die als groente wordt gegeten.Het Nederlandse woord courgette komt uit het Frans. Het is een verkleinwoord van courge, hetgeen pompoen betekent. Een courgette kan geel of groen zijn. Het behoort tot de gemakkelijkst te telen groentes in een gematigd klimaat.De courgette wordt gewoonlijk gekookt of gebakken gegeten, maar ze kan ook rauw worden gegeten. Klik bvb hier voor ons recept voor een capacccio van courgette. Ook kan de vrucht in blokjes gesneden als een soort augurk ingelegd worden in azijn met kruiden. De meeste mensen vinden een courgette het best eetbaar als die niet te dik en maximaal 30 cm (350 gram) lang is.
Wij maken de soep in een hogedrukpan, maar dit kan evengoed in een gewone kookpot.
Marokkaanse courgettesoep met Ras El Hanout
Ingrediënten
- 1 ui
- 1 eetlepel bakboter
- 1 theelepel Ras el hanout
- 1500 gram courgette
- 2 liter kippenbouillon
- 400 ml kokosmelk
- 1 handvol cashewnoten, ter versiering
- 2 rode pepers of chilivlokken, ter versiering
Instructies
- Snij de ui in stukjes, en bak deze met de bakboter glazig in een hoge druk pan.
- Was en snij de courgette in kleine stukjes, en bak deze met de Ras el Hanout ongeveer 4 minuten met de ui mee.
- Voeg de kippenbouillon toe, sluit het deksel en laat 15 minuten koken.
- Haal het deksel van de pan en pureer het met de staafmixer tot een egale soep.
- Voeg de kokosmelk toe, en pureer nogmaals kort met de staafmixer.
- Verdeel de soep in de kommen en garneer ze met de cashewnoten en in dunne schijfjes gesneden rode peper.
- Uiteraard voeg je zoveel rode peper toe als je zelf lekker vindt!
Uitrusting
Voedingswaarden per Portie
Voor een overzicht van alle soepen op de site Een beetje Beter, klik hier. Voor een overzicht van al onze bereidingen in een hogedrukpan klik hier