Marokkaanse courgettesoep met Ras El Hanout
Marokkaanse courgettesoep met Ras El Hanout
Voorbereidingstijd10 minuten min
Bereidingstijd15 minuten min
Totale tijd25 minuten min
Gang: Soep
Keuken: Marokkaans
Trefwoord: Marokkaanse soep
Porties: 11 personen
Calorieën: 92kcal
- 1 ui
- 1 eetlepel bakboter
- 1 theelepel Ras el hanout
- 1500 gram courgette
- 2 liter kippenbouillon
- 400 ml kokosmelk
- 1 handvol cashewnoten, ter versiering
- 2 rode pepers of chilivlokken, ter versiering
Snij de ui in stukjes, en bak deze met de bakboter glazig in een hoge druk pan.
Was en snij de courgette in kleine stukjes, en bak deze met de Ras el Hanout ongeveer 4 minuten met de ui mee.
Voeg de kippenbouillon toe, sluit het deksel en laat 15 minuten koken.
Haal het deksel van de pan en pureer het met de staafmixer tot een egale soep.
Voeg de kokosmelk toe, en pureer nogmaals kort met de staafmixer.
Verdeel de soep in de kommen en garneer ze met de cashewnoten en in dunne schijfjes gesneden rode peper.
Uiteraard voeg je zoveel rode peper toe als je zelf lekker vindt!
Serving: 1portiie | Calorieën: 92kcal | Koolhydraten: 4g | Eiwit: 1g | Vet: 8g