Workshop Vegetarisch Koken

Courgette carpaccio

Shakshuka met zoete aardappel

Mini Cheesecakes met Perzik

In deze kookworkshop Vegetarisch koken maken we drie gerechten: Courgette carpaccio, Shakshuka met zoete aardappel en Mini Cheesecakes met Perzik

Courgette carpaccio

Courgette Carpaccio

Bij carpaccio denken we spontaan aan carpaccio van rundsvlees of vis. Carpaccio betekent ‘dun gesneden’. En dun snijden, dat kan natuurlijk ook met groente! Courgette leent zich heel goed voor het maken van carpaccio. je kunt dit doen in de food processor van de keukenmachine. Zo krijg je hele mooie gelijkmatige dunne plakjes. Je kunt ook een mandoline of kaasschaaf gebruiken als je geen keukenmachine hebt. Met de hand snijden is ook een optie, maar het is vrij lastig om mooie en gelijke dunne plakken te krijgen.

Klik hier om naar het recept te gaan.

Shakshuka met zoete aardappel

Shakshuka met zoete aardappel

Shakshuka is een eenpansgerecht van Oosterse afkomst en is in essentie niet meer dan eieren in een pittige tomatensaus. Het gerecht komt oorspronkelijk uit Tunesië. Het woord shakshuka betekent ´een mengsel´ in bepaalde Arabische dialecten. Shakshuka kan worden gegeten als ontbijt, lunch of diner. Met dit gerecht kun je eindeloos variëren in de kruiden en groenten die je toevoegt, je vindt dan ook gigantisch veel recepten op het web.

Klik hier om naar het recept te gaan.

Mini Cheesecakes met Perzik

Mini Cheesecake met Perzik

Deze mini Cheesecakes met Perzik zijn heel eenvoudig en snel klaar te maken. Een cheesecake is een zoete taart die je maakt van kaas. Maar dan wel van hele jonge, romige en smeerbare kaas (met subtiele smaak). Na de bereiding blijft er van de kaassmaak niets meer over, je proeft enkel nog een licht zuurtje in de smaak. Veelgebruikt en in vrijwel elke cheesecake toepasbaar is ‘basis’ verse roomkaas – bij velen bekend onder het merk Philadelphia. Maar cheesecake kun je maken met verschillende soorten (room)kaas. Denk aan monchou, mascarpone en ricotta.

Klik hier om naar het recept te gaan.

Ingrediënten en Materieel Kookworkshop Vegetarisch Koken

Ingrediënten en Materieel voor de kookworkshop Vegetarisch Koken
Trefwoord: Kookcursus, Vegetarisch
Porties: 6 personen

Ingrediënten

  • 2 courgettes
  • 1 citroen
  • tuinkers facultatief
  • 450 gram zoete aardappelen
  • 1.5 rode paprika
  • 1.5 grote ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 handjes verse basilicum
  • 30 gram fijngesnipperde peterselie
  • 300 gram spinazie
  • 1.5 avocado
  • 900 gram gepelde tomaten uit blik
  • 300 gram kikkererwten
  • 300 gram perzik uit blik
  • 375 ml slagroom
  • 375 gram roomkaas bijv Philadelphia of Monchou
  • 2 handjes geraspte Parmezaanse kaas
  • 75 gram feta
  • 1.5 zakje klopfix
  • 50 gram donkere chocolade
  • 50 gram boter
  • 6 eieren
  • 6 eetlepels suiker
  • 150 gram bokkenpootjes
  • 2 handjes pijnboompitten
  • olijfolie
  • zout
  • peper
  • 1 snuifje ras el hanout
  • 1 snuifje paprikapoeder
  • 1 snuifje komijn

Uitrusting

Mandoline
Kaasschaaf
Dunne Rasp
citroenpers
Dunschiller
No ratings yet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *