Mini Cheesecake met Perzik

Mini Cheesecakes met Perzik

Deze mini Cheesecakes met Perzik zijn heel eenvoudig en snel klaar te maken. Een cheesecake is een zoete taart die je maakt van kaas. Maar dan wel van hele jonge, romige en smeerbare kaas (met subtiele smaak). Na de bereiding blijft er van de kaassmaak niets meer over, je proeft enkel nog een licht zuurtje in de smaak. Veelgebruikt en in vrijwel elke cheesecake toepasbaar is ‘basis’ verse roomkaas – bij velen bekend onder het merk Philadelphia. Maar cheesecake kun je maken met verschillende soorten (room)kaas. Denk aan monchou, mascarpone en ricotta.

In dit recept voegen we bij het opkloppen een zakje Klop-Fix toe aan de slagroom. Dit zorgt ervoor dat de slagroom stevig blijft. Klop-Fix geeft je taarten een mooiere aanblik en verhindert dat je taartbodem te snel doorweekt raakt.

Een bokkenpootje is een koekje, waarvan de vorm en het uiterlijk de aanleiding tot de benaming gaf. De bokkenpoot komt van origine uit de bakkerij van Jan Pieter Schellema van de bakkerij Schellema en zonen uit Tuitjenhorn. Het verhaal gaat dat er vroeger aldaar op de begraafplaats bij de kerk (1859) en het patronaatsgebouw er jaarlijks over de overledenen werd gewaakt door middel van een traditioneel Tuitjehornse gewoonte; banket eten. Jan Pieter heeft de receptuur voor de inmiddels bekende bokkenpoot ooit in opdracht van de lokale dominee bedacht, de bokkenpoot staat symbool voor de poten van de duivel; het eten van een bokkenpootje zou de herdachte overledenen beschermen tegen het kwaad in het hiernamaals.

Mini Cheesecakes met Perzik

Mini Cheesecakes met Perzik en bokkepootjes
Bereidingstijd15 minuten
Rusttijd2 uur
Totale tijd2 uur 15 minuten
Gang: Nagerecht
Keuken: Amerikaans
Trefwoord: Dessert
Porties: 4 personen

Ingrediënten

 • 150 ml slagroom
 • 150 gram roomkaas, bvb Philadelphia of Monchou
 • 3 el suiker
 • 200 gram perzik uit blik
 • 2 el perziksap uit blik
 • 75 gram bokkenpootjes
 • 1 zakje klopfix
 • 50 gram chocolade

Instructies

 • Hak de bokkenpootjes heel fijn en verdeel de bokkenpootjes over 4 glazen.
 • Klop de slagroom met de suiker en de klopfix stijf.
 • Voeg daarna de roomkaas en 2 eetlepels perziksap uit blik toe en meng dit kort door elkaar. Schep daarna het roomkaasmengsel in de vier glazen.
 • Snijd de perziken in stukjes en verdeel dit over de roomkaas.
 • Versier de mini cheesecakes verder met bijvoorbeeld wat chocoladerasp, een paaseitje en/of een koekje. Bewaar de toetjes in de koelkast totdat je ze gaat serveren. Wij halen ze ongeveer 30 minuten voor het serveren uit de koelkast, zodat ze een beetje op kamertemperatuur kunnen komen.
5 van 3 stemmen

Voor een overzicht van alle nagerechten op de site Een beetje Beter, klik hier.

5 from 3 votes (3 ratings without comment)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept