Mini Cheesecake met Perzik

Mini Cheesecakes met Perzik

Deze mini Cheesecakes met Perzik zijn heel eenvoudig en snel klaar te maken. Een cheesecake is een zoete taart die je maakt van kaas. Maar dan wel van hele jonge, romige en smeerbare kaas (met subtiele smaak). Na de bereiding blijft er van de kaassmaak niets meer over, je proeft enkel nog een licht zuurtje in de smaak. Veelgebruikt en in vrijwel elke cheesecake toepasbaar is ‘basis’ verse roomkaas – bij velen bekend onder het merk Philadelphia. Maar cheesecake kun je maken met verschillende soorten (room)kaas. Denk aan monchou, mascarpone en ricotta.

Mini Cheesecakes met Perzik

Mini Cheesecakes met Perzik en bokkepootjes
Bereidingstijd15 minuten
Rusttijd2 uur
Totale tijd2 uur 15 minuten
Gang: Nagerecht
Keuken: Amerikaans
Trefwoord: Dessert
Porties: 4 personen

Ingrediënten

  • 150 ml slagroom
  • 150 gram roomkaas, bvb Philadelphia of Monchou
  • 3 el suiker
  • 200 gram perzik uit blik
  • 2 el perziksap uit blik
  • 75 gram bokkenpootjes
  • 1 zakje klopfix
  • 50 gram chocolade

Instructies

  • Hak de bokkenpootjes heel fijn en verdeel de bokkenpootjes over 4 glazen.
  • Klop de slagroom met de suiker en de klopfix stijf.
  • Voeg daarna de roomkaas en 2 eetlepels perziksap uit blik toe en meng dit kort door elkaar. Schep daarna het roomkaasmengsel in de vier glazen.
  • Snijd de perziken in stukjes en verdeel dit over de roomkaas.
  • Versier de mini cheesecakes verder met bijvoorbeeld wat chocoladerasp, een paaseitje en/of een koekje. Bewaar de toetjes in de koelkast totdat je ze gaat serveren. Wij halen ze ongeveer 30 minuten voor het serveren uit de koelkast, zodat ze een beetje op kamertemperatuur kunnen komen.
5 van 2 stemmen

Voor een overzicht van alle nagerechten op de site Een beetje Beter, klik hier.

Geef een reactie