Chili en Limoen Aardappeltjes

Mijn vrouw is Spaans aan het studeren, reden waarom we later dit jaar naar Spanje op vakantie gaan, met oa een gepland bezoek aan Azurmendi. Reden ook om de Spaanse keuken te verkennen. Al heb ik eerder een recept voor het maken van Tortilla gepost. (Mijn vrouw moest voor haar Spaanse les een typisch Spaans gerecht meenemen). Maar niet mijn vrouw, maar mijn dochter Femke heeft me dit gerecht aanbevolen. En Femke wil je niet tegenspreken. :). Papas al chile y limón dus. Al had ik eigenlijk Patatos ipv Papas verwacht. Maar ik studeer dan ook geen Spaans. Deze chili en limoen aardappeltjes heeft Femke hier gevonden. Volgens de auteur zijn ze mega lekker en perfect om te snacken, voor een borrel, feestje, of waar je maar zin in hebt.

Je kunt dit recept voor chili en limoen aardappeltjes gemakkelijk aanpassen aan de smaak van je familie, vrienden of gasten. Hou je niet zo van pittig, voeg dan minder chili toe. In het andere geval, voeg dan veel meer pepers toe. Je kunt zowel olie als boter gebruiken. Wil je het een meer speciale smaak geven… bruin de aardappelen dan met boter in plaats van olie. In plaats van 100 ml limoensap kun je ook 50 ml limoensap en 50 ml water toevoegen, zodat ze niet zo zuur zijn.

Chili en Limoen Aardappeltjes

Aardappeltjes met Chili en Limoen
Bereidingstijd30 minuten
Gang: Bijgerecht, Borrelhapje
Keuken: Spaans
Trefwoord: Aardappelen, Tapas
Porties: 6 personen
Calorieën: 176kcal

Ingrediënten

  • 1 kg kleine vastkokende aardappelen
  • 2 teentjes knoflook, gepeld
  • 100 ml Limoensap
  • 6 gedroogde chilipepertjes, of naar smaak
  • 1 Kuipje groenten- of kippenbouillon van Knorr bouillonketel
  • Olijfolie of boter
  • Zout naar smaak

Instructies

  • Kook de aardappelen in ruim water tot ze een beetje zacht zijn. Kook ze niet te gaar, anders worden ze te zacht en breken ze bij het mengen met de saus.
  • Rooster de pepers 1 à 2 minuten in een koekenpan of koekenpan op een matig laag vuur. Rooster ze niet te lang, anders worden ze bitter.
  • Verwijder het steeltje, en afhankelijk van hoe pittig u het wilt, beslist u of u de zaadjes in de pepers laat zitten of niet.
  • Doe de pepers met de teentjes knoflook, het sap van de limoenen en de bouillon in een blender. Mix tot een gladde massa. Breng op smaak met zout.
  • Giet de aardappelen af en droog ze zeer goed. Prik ze in met een vork, zodat ze meer van de marinade of kruiden opnemen.
  • Verhit olie of boter in een koekenpan en voeg de aardappelen toe. Bak enkele minuten en voeg de marinade uit de blender toe.
  • Roer alle aardappelen om en bak ze 1 tot 3 minuten op laag vuur.

Uitrusting

Blender

Voedingswaarden per Portie

Serving: 1portie | Calorieën: 176kcal | Koolhydraten: 32.4g | Eiwit: 3.5g | Vet: 3g
5 van 3 stemmen

Voor een overzicht van alle bijgerechten op de site Een beetje Beter, klik hier

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept