Workshop Koken met Hogedrukpan

Gekarameliseerde Wortelsoep

Risotto

Kip Shoarma met Tzatziki

In deze kookworkshop worden er drie gerechten bereid in een hogedrukpan of snelkookpan. Deze pannen zijn weer helemaal in. Steeds meer thuiskoks willen op een snelle manier gezond koken. En dat is precies waar deze pannen goed in zijn. Zo reduceert een snelkookpan het kookproces tot wel 70%. Hierdoor blijven meer vitaminen behouden en is je gerecht sneller klaar.

Simpel gezegd is een snelkookpan een pan met een deksel. Wat hem speciaal maakt is de silicone ring in de deksel. Deze ring zorgt ervoor dat de pan hermetisch afgesloten wordt. Hierdoor wordt er druk opgebouwd en door de overdruk wordt het kookpunt van het water verhoogd tot 120 graden. Daardoor zijn groenten sneller gaar, bouillons sneller getrokken en wordt vlees sneller mals.

Door de hogere temperatuur verloopt ook de maillardreactie sneller. Dit zorgt voor intensere smaken. Dat merk je vooral bij recepten die normaal uren duren om te bereiden zoals draadjesvlees en stoofschotels. Omdat je sneller klaar bent met koken bespaar je ook nog eens energie!

Gekarameliseerde Wortelsoep

Dit recept voor Gekarameliseerde Wortelsoep verheft de standaard wortelsoep tot iets bijzonders. Door de wortels onder druk te koken worden ze gekarameliseerd, waardoor de soep een rijk, nootachtig aroma krijgt. De smaak is een combinatie van de karamelisatie en de Maillardreactie waardoor een rijke, karamelachtige notige smaak ontstaat.

Klik hier om naar het recept te gaan.

Risotto

Risotto in Hoge Druk kookpot

De tijdswinst in vergelijking met de traditionele manier van bereiden van risotto is enorm en de smaak boet zeker niet in.

Klik hier om naar het recept te gaan.

Kip Shoarma met Tzatziki

Kip Shoarma uit Hoge Druk Pan

Deze Kip Shoarma uit Hogedrukpan is een maaltijd uit het Midden-Oosten: malse stukjes gekruide kippendijen worden geserveerd op slabladeren met Tzatziki saus

Klik hier om naar het recept te gaan.

Ingrediënten en Materieel

Ingrediënten en Materieel voor de kookworkshop Hogedrukpan
Trefwoord: Hogedrukpan, Kookcursus
Porties: 6 personen

Ingrediënten

  • 1 grote kip of twee kleine
  • 150 gram gepelde grijze garnalen
  • 1,5 el ketchup
  • 6 tomaten
  • Gemengde Sla
  • 750 gram soepgroenten zoals wortel, prei, selder en ajuin
  • 375 gram champignons
  • 1,5 kg bloemige aardappelen
  • 250 gram boter
  • 400 ml room
  • 50 ml volle melk
  • 1,25 liter stracciatella-ijs
  • 180 gram donkere chocolade
  • 2 eieren
  • 1 koffielepel mosterd
  • 3 dl Olie
  • 1 eetlepel citroensap of witte wijnazijn
  • 60 gram bloem
  • nootmuskaat
  • Cayennepeper

Uitrusting

Pureestamper
No ratings yet