
Salate Caprese
Lasagna Della Casa
Panna Cotta van Passievrucht
In deze kookworkshop worden er drie klassieke Italiaanse gerechten bereid.
Het voorgerecht hebben we wellicht allemaal al eens gegeten: Tomaat met Mozarella. Insalata of salate caprese (“salade in de stijl van Capri”, soms ook Insalata Tricolore genoemd), die in Italië Caprese heet, is een typisch voorgerecht uit de Napolitaanse Italiaanse keuken. ze komt origineel van het eiland Capri, een eiland voor de kust van Napels.
Het hoofdgerecht is een klassieke lasagne die bestaat uit afwisselend lagen verse pastabladen, een tomatenvleessaus en een béchamelsaus. Daarnaast wordt ook Parmezaanse kaas gebruikt. Voor de tomatenvleessaus kiezen we voor een eenvoudige bereiding van een saus die in Italië ‘al ragu’ genoemd wordt. De lasagnebladen maken we zelf !
Als nagerecht maken we Panna cotta. Dit betekent letterlijk “gekookte room” Het komt van oorsprong uit de Noord-Italiaanse regio Piëmont. De basis ingrediënten zijn room, melk, suiker en gelatine.
Salate Caprese (Tomaat Mozarella)

Insalata caprese bestaat uit tomaat en mozzarella, meestal in plakken gesneden, en blaadjes basilicum. De salade wordt overgoten met olijfolie en bestrooid met peper en zout uit de molen. Evenals de pizza Margherita heeft dit gerecht de kleuren van de Italiaanse vlag.
Klik hier om naar het recept te gaan.
Lasagne Della Casa

Deze Lasagne della Casa is een klassieke lasagne die bestaat uit afwisselend lagen verse pastabladen, een tomatenvleessaus en een béchamelsaus. Daarnaast wordt ook Parmezaanse kaas gebruikt. Voor de tomatenvleessaus kiezen we voor een eenvoudige bereiding van een saus die in Italië ‘al ragu’ genoemd wordt.
Klik hier om naar het recept te gaan.
Panna Cotta van Passievrucht

Panna cotta is een Italiaans nagerecht, waarvan de naam letterlijk gekookte room betekent. Het komt van oorsprong uit de Noord-Italiaanse regio Piëmont. De basis ingrediënten zijn room, melk, suiker en gelatine.
In dit recept vervangen we een gedeelte van de room door mascarpone. Het zure van de passievrucht vormt een aangenaam contrast met de zoete room en kaas.
Klik hier om naar het recept te gaan.
Ingrediënten en Materieel Kookworkshop Festa Italiana
Ingrediënten
- 3 eendenfilets
- 1,2 kg krielaardappelen
- 300 gram oesterzwammen
- 0,5 ananas
- 6 passievruchten
- 8 gram gember, in julienne gesneden
- 1 stervrucht optioneel
- 80 gram truffelpasta; salsa tartufata
- 100 gram pesto alla genovese
- 375 gram borlottibonen, uit blik
- 75 gram confituur van bittere sinaasappelen
- 4 eieren
- 300 ml melk
- 250 ml culinaire lichte room
- 300 ml room
- 150 gram mascarpone
- 50 gram boter
- 100 gram parmezaanse
- 100 gram Castelmagno-kaas
- 5 gram gelatineblaadjes
- 200 gram semola-bloem
- 60 gram vloeiende bloem
- 80 gram suiker
- 3 el witte azijn
- 3 koffielepels aceto balsamico
- 3 dl bruine fond
- 3 el sherry of porto
- 1 snuifje peper
- 1 snuifje zout
- 1 mespuntje groene kleurstof
Uitrusting





