Ziehier een recept voor Panna cotta van passievrucht.
Panna cotta is een Italiaans nagerecht, waarvan de naam letterlijk gekookte room betekent. Het komt van oorsprong uit de Noord-Italiaanse regio Piëmont. De basisingrediënten zijn room, melk, suiker en gelatine.
In dit recept vervangen we een gedeelte van de room door mascarpone. Het zure van de passievrucht vormt een aangenaam contrast met de zoete room en kaas.
Dit recept wordt bereid in de eerste les van de kookcursus Een Beetje Beter
Panna cotta van passievrucht
Recept voor het maken van panna cotta met passievrucht
Porties: personen
Calorieën: 318kcal
Ingrediënten
- 300 ml room
- 150 gram mascarpone
- 45 gram suiker
- 6 passievruchten
- 5 gram gelatineblaadjes
- 1 stervrucht optioneel
Instructies
Bereiding
- Haal het vruchtvlees uit de passievruchten en zeef. Houd het sap apart.
- Was de pitjes van de passievrucht. Houd 1 eetlepel van de pitjes apart. Week de gelatine in koud water.
- Warm de room met de suiker op. Haal van het vuur en voeg er de mascarpone en geweekte gelatine aan toe.
- Laat even afkoelen en voeg de pitjes van de passievrucht toe.
- Giet in serveerglaasjes en laat opstijven in de koelkast.
- Kook intussen het sap van de passievrucht een beetje in met wat suiker tot een siroop.
Afwerking
- Werk net voor het serveren de panna cotta af met de siroop, pitjes van passievrucht en een stukje stervrucht
Voedingswaarden per Portie
Calorieën: 318kcal | Koolhydraten: 31g | Eiwit: 5g | Vet: 24g
Voor een andere recept van panna cotta, meer bepaald met vincotto klik hier
Voor een overzicht van alle nagerechten op de site Een beetje Beter, klik hier.