Panna cotta van passievrucht

Panna cotta van passievrucht

Ziehier een recept voor Panna cotta van passievrucht.

Panna cotta is een Italiaans nagerecht, waarvan de naam letterlijk gekookte room betekent. Het komt van oorsprong uit de Noord-Italiaanse regio Piëmont. De basisingrediënten zijn room, melk, suiker en gelatine.

In dit recept vervangen we een gedeelte van de room door mascarpone. Het zure van de passievrucht vorm een aangenaam contrast met de zoete room en kaas.

Dit recept wordt bereid in de eerste les van de kookcursus Een Beetje Beter

Panna cotta van passievrucht

Recept voor het maken van panna cotta met passievrucht
Passieve Tijd1 uur 40 min
Totale tijd2 uur
Gang: Nagerecht
Keuken: Belgisch, Italiaans
Porties: 6 personen
Calorieën: 318kcal

Ingrediënten

  • 30 cl room
  • 150 gram mascarpone
  • 45 gram suiker
  • 6 passievruchten
  • 7,5 gram gelatineblaadjes
  • 1 stervrucht optioneel

Instructies

Bereiding

  • Haal het vruchtvlees uit de passievruchten en zeef. Houd het sap apart.
  • Was de pitjes van de passievrucht. Houd 1 eetlepel van de pitjes apart. Week de gelatine in koud water.
  • Warm de room met de suiker op. Haal van het vuur en voeg er de mascarpone en geweekte gelatine aan toe.
  • Laat even afkoelen en voeg de pitjes van de passievrucht toe.
  • Giet in serveerglaasjes en laat opstijven in de koelkast.
  • Kook intussen het sap van de passievrucht in met wat suiker tot een siroop.

Afwerking

  • Werk net voor het serveren de panna cotta af met de siroop, pitjes van passievrucht en een stukje stervrucht

Voedingswaarden per Portie

Calorieën: 318kcal | Koolhydraten: 31g | Eiwit: 5g | Vet: 24g
5 van 1 stem

Geef een reactie