Koud Gebrouwen Koffie (Sousvide)

Koud Gebrouwen Koffie

Koud gebrouwen koffie wordt steeds populairder. Je ziet het drankje opduiken in bijna elke koffiebar. Maar wat is het precies? De naam geeft al wat weg natuurlijk. Normaal gezien wordt koffie gemaakt door warm water over vermalen geroosterde koffiebonen te gieten. Het proces bij koud gebrouwen koffie verloopt een tikkeltje anders.

Koud gebrouwen koffie of cold brew coffee moet niet verward worden met een ijskoffie. Het gaat hier om een koffievariant waarvoor bij de bereiding geen gebruik is gemaakt van verhitting. Op die manier krijg je een hele zachte en minder bittere koffie. Nadeel van deze bereiding is dat er wel wat geduld nodig is: je moet deze namelijk zeker 8 tot 12 uur in de koelkast laten staan nadat je de gemalen koffie gemengd hebt met water.

Deze tijd kan drastisch gereduceerd worden wanneer we de koffie sousvide bereiden. Dan wordt weliswaar het water iets verwarmd, maar zeker niet tot kookpunt. Daardoor behouden we de eigenschappen van een koud gebrouwen koffie.

Koud Gebrouwen Koffie

Sousvide bereide koffie
Passieve Tijd2 uur
Totale tijd2 uur 10 minuten
Gang: dranken en sapjes
Keuken: Modernistisch
Porties: 4 personen
Calorieën: 1kcal

Ingrediënten

  • 40 gram water
  • 25 gram Koffiebonen

Instructies

  • Maal de koffiebonen GROF.
  • Doe de gemalen bonen met het water water in een met draaideksel afgesloten weckpot (Mason jar).
  • Draai deksel zachtjes vast
  • Verwarm water in een sousvide toestel aan 65,5 graden en plaats de pot in bad gedurende twee uur.
  • Giet koffiemengsel door zeef.
  • Laat afkoelen en serveer met flink wat ijsblokjes.

Uitrusting

Fijne zeef

Notities

U kunt deze koffie tot 10 dagen bewaren in frigo in afgesloten verpakking.

Voedingswaarden per Portie

Calorieën: 1kcal
5 van 1 stem

Voor nog meer recepten van cocktails, smoothies of andere drankjes op de site Een beetje Beter, klik hier. Voor een overzicht van alle andere recepten op de site van Een Beetje Beter die sousvide klaargemaakt worden, klik hier.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept