Peperroomsaus op basis van Demi-Glace

Peperroomsaus op basis van Demi-Glace

Deze peperroomsaus wordt gemaakt op basis van een demi-glace. Ze is erg gemakkelijk op voorhand te maken, zelfs in grote hoeveelheden. Ze is ook bijzonder smaakvol vanwege de demi-glace die op basis van groenten gemaakt is.

We maken deze saus in les 3 van de kookcursus Een Beetje Beter.

Peperroomsaus op basis van Demi-Glace

Peperroomsaus op basis van Demi-Glace
Voorbereidingstijd10 min
Bereidingstijd30 min
Totale tijd1 uur
Gang: Saus en Dressing
Keuken: Belgisch
Porties: 4 personen
Calorieën: 381kcal

Ingrediënten

  • 5 dl demi-glacesaus
  • 2 el zachte groene peperkorrels
  • 150 gram culinaire room
  • 1 snuifje cayennepeper

Instructies

Voorbereiding

  • Zet de demi-glace saus op het vuur en laat tot de helft inkoken.
  • Voeg de room toe en laat indikken tot sausdikte.
  • Voeg de peperkorrels toe en laat nog 2 minuten doorkoken.
  • Laat de saus staan tot gebruik.

Afwerking

  • Verwarm de saus.

Voedingswaarden per Portie

Calorieën: 381kcal | Koolhydraten: 59g | Eiwit: 16g | Vet: 6g
5 van 2 stemmen

Peperroomsaus kan ook gemaakt worden a la minute, zonder dat er demi-glace of een bruine fonds nodig is; Klik hier voor dit recept. En voor een bereiding van peperroomsaus in een Thermomix, klik hier.

Voor een overzicht van alle sausen op de site Een beetje Beter, klik hier.

Geef een reactie