Peperroomsaus op basis van Demi-Glace

Peperroomsaus op basis van Demi-Glace

Deze peperroomsaus wordt gemaakt op basis van een demi-glace. Ze is erg gemakkelijk op voorhand te maken, zelfs in grote hoeveelheden. Ze is ook bijzonder smaakvol vanwege de demi-glace die op basis van groenten gemaakt is.

Peperroomsaus op basis van Demi-Glace

Peperroomsaus op basis van Demi-Glace
Voorbereidingstijd10 min
Bereidingstijd30 min
Totale tijd1 uur
Gang: Saus en Dressing
Keuken: Belgisch
Porties: 4 personen
Calorieën: 381kcal

Ingrediënten

  • 5 dl demi-glacesaus
  • 2 el zachte groene peperkorrels
  • 150 gram culinaire room
  • 1 snuifje cayennepeper

Instructies

Voorbereiding

  • Zet de demi-glace saus op het vuur en laat tot de helft inkoken.
  • Voeg de room toe en laat indikken tot sausdikte.
  • Voeg de peperkorrels toe en laat nog 2 minuten doorkoken.
  • Laat de saus staan tot gebruik.

Afwerking

  • Verwarm de saus.

Voedingswaarden per Portie

Calorieën: 381kcal | Koolhydraten: 59g | Eiwit: 16g | Vet: 6g
5 van 1 stem

Geef een reactie