Deze peperroomsaus wordt gemaakt op basis van een demi-glace. Ze is erg gemakkelijk op voorhand te maken, zelfs in grote hoeveelheden. Ze is ook bijzonder smaakvol vanwege de demi-glace die op basis van groenten gemaakt is.
We maken deze saus in les 3 van de kookcursus Een Beetje Beter.
Peperroomsaus op basis van Demi-Glace
Peperroomsaus op basis van Demi-Glace
Porties: personen
Calorieën: 381kcal
Ingrediënten
- 5 dl demi-glacesaus
- 2 el zachte groene peperkorrels
- 150 gram culinaire room
- 1 snuifje cayennepeper
Instructies
Voorbereiding
- Zet de demi-glace saus op het vuur en laat tot de helft inkoken.
- Voeg de room toe en laat indikken tot sausdikte.
- Voeg de peperkorrels toe en laat nog 2 minuten doorkoken.
- Laat de saus staan tot gebruik.
Afwerking
- Verwarm de saus.
Voedingswaarden per Portie
Calorieën: 381kcal | Koolhydraten: 59g | Eiwit: 16g | Vet: 6g
Peperroomsaus kan ook gemaakt worden a la minute, zonder dat er demi-glace of een bruine fonds nodig is; Klik hier voor dit recept. En voor een bereiding van peperroomsaus in een Thermomix, klik hier.
Voor een overzicht van alle sausen op de site Een beetje Beter, klik hier.