Peperroomsaus op basis van Demi-Glace

Peperroomsaus op basis van Demi-Glace

Deze peperroomsaus wordt gemaakt op basis van een demi-glace. Ze is erg gemakkelijk op voorhand te maken, zelfs in grote hoeveelheden. Ze is ook bijzonder smaakvol vanwege de demi-glace die op basis van groenten gemaakt is.

We maken deze saus in les 3 van de kookcursus Een Beetje Beter.

Peperroomsaus op basis van Demi-Glace

Peperroomsaus op basis van Demi-Glace
Voorbereidingstijd10 minuten
Bereidingstijd30 minuten
Totale tijd1 uur
Gang: Saus en Dressing
Keuken: Belgisch
Porties: 4 personen
Calorieën: 381kcal

Ingrediënten

  • 5 dl demi-glacesaus
  • 2 el zachte groene peperkorrels
  • 150 gram culinaire room
  • 1 snuifje cayennepeper

Instructies

Voorbereiding

  • Zet de demi-glace saus op het vuur en laat tot de helft inkoken.
  • Voeg de room toe en laat indikken tot sausdikte.
  • Voeg de peperkorrels toe en laat nog 2 minuten doorkoken.
  • Laat de saus staan tot gebruik.

Afwerking

  • Verwarm de saus.

Voedingswaarden per Portie

Calorieën: 381kcal | Koolhydraten: 59g | Eiwit: 16g | Vet: 6g
4.15 van 7 stemmen

Peperroomsaus kan ook gemaakt worden a la minute, zonder dat er demi-glace of een bruine fonds nodig is; Klik hier voor dit recept. En voor een bereiding van peperroomsaus in een Thermomix, klik hier.

Voor een overzicht van alle sausen op de site Een beetje Beter, klik hier.

1 gedachte over “Peperroomsaus op basis van Demi-Glace”

4.15 from 7 votes (6 ratings without comment)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept