Peperroomsaus in Thermomix

Peperroomsaus uit Thermomix

Dit is een recept voor Peperroomsaus uit Thermomix. Op deze site staan al twee klassieke bereidingswijze voor het maken van de saus die bij uitstek samengaat met steaks: Een bereiding op basis van démi glace (klik hier), en een uiterst snelle bereiding (klik hier). Deze bereiding is een variant van de saus op basis van démi glace. Klik hier voor het recept van démi-glace saus. Bij gebrek aan deze basissaus kan ook bruine fonds gebruikt worden.

De ideale gezel van pepersteak, aka steak au poivre

Peperroomsaus uit Thermomix

Recept voor het maken van peperroomsaus in een thermomix
Voorbereidingstijd15 minuten
Totale tijd30 minuten
Gang: Saus en Dressing
Keuken: Belgisch
Porties: 6 personen
Calorieën: 126kcal
Kostprijs per portie: 0,5 €

Ingrediënten

  • 1 eetlepel peperbollen, (of minder, naar smaak natuurlijk)
  • 1 ajuin
  • 1 teentje knoflook
  • 50 gram boter
  • 25 cl demi-glace of bruine fonds
  • 10 cl room
  • 0,5 eetlepel maizena
  • zout

Instructies

  • Doe de peperbollen in de Thermomix beker en verhak ze.
    Stel TM in: 5 seconden / snelheid 8.
  • Voeg de ajuin toe, gesneden in 4 delen. Voeg daaraan ook de knoflook toe. Verhak ze.
    Stel TM in: 5 seconden / snelheid 6.
  • Voeg de boter in de Thermomix beker toe. Verwarm.
    Stel TM in: 6+ minuten / 100°C / lepelsnelheid.
  • Mix nu .
    Stel TM in: 10 seconden / snelheid 8.
  • Voeg de demi-glace of bruine fonds en de room toe en meng.
    Stel TM in: 10+ minuten / 80°C / lepelsnelheid.
  • Giet nu ongeveer 10 centiliter van de saus over in een tas en meng dit zeer goed met de maïzena. Giet vervolgens de inhoud van de tas terug over in de mengbeker van de Thermomix.
  • Meng nu een laatste maal.
    Stel TM in: 4 minuten / 80°C / snelheid 4.
  • Voeg naar smaak zout toe.

Uitrusting

Voedingswaarden per Portie

Serving: 1portie | Calorieën: 126kcal | Koolhydraten: 3.7g | Eiwit: 1g | Vet: 12g
4.04 van 33 stemmen

Belangrijke opmerking ivm het instellen van de tijd

Voor wie zich zou afvragen wat de notatie 6 in stap 3 betekent, kan hier klikken. Op die pagina behandelen we het probleem van de tijdsaanduidingen in recepten voor de Thermomix en stellen we onze oplossing voor. In het kort betekent 6+ dat de tijd die de Thermomix moet draaien 6 minuten is vanaf het ogenblik dat de ingestelde temperatuur (100 graden) bereikt is. In stap 7 daarentegen ontbreekt het + teken bij de tijdsaanduiding; Dat betekent dat die aangeduide tijd de totale tijd in die stap is. Dus hier moet niets bijgeteld worden.

Voor een overzicht van alle andere recepten op de site van Een Beetje Beter die klaargemaakt worden met behulp van een Thermomix, klik hier.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *