Peperroomsaus a la minute

Peperroomsaus a la minute

Peperroomsaus a la minute is een saus voor wanneer het snel moet gaan, voor weinig personen en er geen demi-glace in huis is. Een beter alternatief is de peperroomsaus op basis van demi-glace.

We maken deze saus in les 3 van de kookcursus Een Beetje Beter.

Peperroomsaus a la minute

Een snelle manier om peperroomsaus te bereiden
Totale tijd4 min
Gang: Saus en Dressing
Keuken: Belgisch, Frans
Porties: 4 personen
Calorieën: 120kcal

Ingrediënten

  • 3 el zachte groene peperkorrels
  • 200 gram culinaire room
  • 1 snuifje cayennepeper
  • 0,5 el el mosterd
  • 1 scheutje whisky

Instructies

  • Haal de met boter gebakken steaks of filets uit de pan en hou ze warm.
  • Giet het bakvet weg (= déglaceren).
  • Doe de peperkorrels in de pan en laat 2 minuten bakken in de braadresten.
  • Facultatief: Giet de whisky in de pan en flambeer.
  • Doe mosterd in de pan en roer even.
  • Doe de room in de pan en laat inkoken tot sausdikte
  • Kruid eventueel bij met cayennepeper.

Uitrusting

Gietijzeren Pan

Voedingswaarden per Portie

Calorieën: 120kcal | Koolhydraten: 3g | Eiwit: 2g | Vet: 10g
4.5 van 2 stemmen

Voor een overzicht van alle sausen op de site Een beetje Beter, klik hier.

Geef een reactie