Peperroomsaus a la minute is een saus voor wanneer het snel moet gaan, voor weinig personen en er geen demi-glace in huis is. Een beter alternatief is de peperroomsaus op basis van demi-glace.
Peperroomsaus a la minute
Een snelle manier om peperroomsaus te bereiden
Porties: personen
Calorieën: 120kcal
Ingrediënten
- 3 el zachte groene peperkorrels
- 200 gram culinaire room
- 1 snuifje cayennepeper
- 0,5 el mosterd
- 1 scheutje whisky
Instructies
- Haal de met boter gebakken steaks of filets uit de pan en hou ze warm.
- Giet het bakvet weg (= déglaceren).
- Doe de peperkorrels in de pan en laat 2 minuten bakken in de braadresten.
- Facultatief: Giet de whisky in de pan en flambeer.
- Doe mosterd in de pan en roer even.
- Doe de room in de pan en laat inkoken tot sausdikte
- Kruid eventueel bij met cayennepeper.
Uitrusting
Voedingswaarden per Portie
Calorieën: 120kcal | Koolhydraten: 3g | Eiwit: 2g | Vet: 10g
Voor een overzicht van alle sausen op de site Een beetje Beter, klik hier.