Deze Groene Boontjes in Spek is een klassiek bijgerechtje uit de “oude doos”. Het blijft niettemin goed smaken. Bij steak bijvoorbeeld. Daarom ook wordt het bereid in les 3 van de kookcursus Een beetje Beter.
Groene Boontjes in Spek
Groene boontjes in spek gewikkeld
Porties: personen
Calorieën: 60kcal
Ingrediënten
- 400 gram fijne groene boontjes
- 6 sneden spek zonder zwoerd
- 50 gram boter/olie
Instructies
Voorbereiding
- Breek de topjes van de boontjes en was ze.
- Breng water aan de kook en voeg zout toe als het water kookt.
- Doe de boontjes in de kookpan en kook beetgaar. Dit duurt ongeveert 4 minuten vanaf het ogenblik dat het water weer kookt.
- Giet af in vergiet en verfris met koud stromend water.
- Wikkel de boontjes (een tiental) in een reepje spek.
Afwerking
- Bak de boontjes enkele minuten in een pan met een beetje olie en boter.
- Snij ieder bundeltje in twee. Zo kun je een helft rechtop zetten en de andere helft plat bij het dresseren van een bord.
Voedingswaarden per Portie
Serving: 70g | Calorieën: 60kcal
Voor een overzicht van alle bijgerechten op de site Een beetje Beter, klik hier