Groene Boontjes in Spek

Groene Boontjes in Spek

Een klassiek bijgerechtje uit de “oude doos”. Blijft niettemin goed smaken. Bij steaks bvb. Daarom ook wordt het bereid in les 3 van de kookcursus Een beetje Beter.

Groene Boontjes in Spek

Groene boontjes in spek gewikkeld
Voorbereidingstijd5 min
Bereidingstijd15 min
Totale tijd20 min
Gang: Bijgerecht
Keuken: Belgisch
Trefwoord: Vegetarisch
Porties: 6 personen
Calorieën: 60kcal

Ingrediënten

  • 400 gram fijne groene boontjes
  • 6 sneden spek zonder zwoerd
  • 50 gram boter/olie

Instructies

Voorbereiding

  • Breek de topjes van de boontjes en was ze.
  • Breng water aan de kook en voeg zout toe als het water kookt.
  • Doe de boontjes in de kookpan en kook beetgaar. Dit duurt ongeveert 4 minuten vanaf het ogenblik dat het water weer kookt.
  • Giet af in vergiet en verfris met koud stromend water.
  • Wikkel de boontjes (een tiental) in een reepje spek.

Afwerking

  • Bak de boontjes enkele minuten in een pan met een beetje olie en boter.
  • Snij ieder bundeltje in twee. Zo kun je een helft rechtop zetten en de andere helft plat bij het dresseren van een bord.

Voedingswaarden per Portie

Serving: 70g | Calorieën: 60kcal
3 van 1 stem

Geef een reactie