Groene Boontjes in Spek

Groene Boontjes in Spek

Deze Groene Boontjes in Spek is een klassiek bijgerechtje uit de “oude doos”. Het blijft niettemin goed smaken. Bij steak bijvoorbeeld. Daarom ook wordt het bereid in les 3 van de kookcursus Een beetje Beter.

Groene Boontjes in Spek

Groene boontjes in spek gewikkeld
Voorbereidingstijd5 min
Bereidingstijd15 min
Totale tijd20 min
Gang: Bijgerecht
Keuken: Belgisch
Trefwoord: Vegetarisch
Porties: 6 personen
Calorieën: 60kcal

Ingrediënten

  • 400 gram fijne groene boontjes
  • 6 sneden spek zonder zwoerd
  • 50 gram boter/olie

Instructies

Voorbereiding

  • Breek de topjes van de boontjes en was ze.
  • Breng water aan de kook en voeg zout toe als het water kookt.
  • Doe de boontjes in de kookpan en kook beetgaar. Dit duurt ongeveert 4 minuten vanaf het ogenblik dat het water weer kookt.
  • Giet af in vergiet en verfris met koud stromend water.
  • Wikkel de boontjes (een tiental) in een reepje spek.

Afwerking

  • Bak de boontjes enkele minuten in een pan met een beetje olie en boter.
  • Snij ieder bundeltje in twee. Zo kun je een helft rechtop zetten en de andere helft plat bij het dresseren van een bord.

Voedingswaarden per Portie

Serving: 70g | Calorieën: 60kcal
4 van 2 stemmen

Voor een overzicht van alle bijgerechten op de site Een beetje Beter, klik hier

Geef een reactie