Eigenlijk is er geen recept nodig voor het maken van een Salate Caprese of tomaat-Mozzarella.Wij publiceren er toch een vanwege de manier van presenteren wat het recept toch een beetje speciaal maakt.
Insalata caprese (“salade in de stijl van Capri”, soms ook Insalata Tricolore genoemd), die in Italië Caprese heet, is een typisch voorgerecht uit de Napolitaanse Italiaanse keuken. ze komt origineel van het eiland Capri, een eiland voor de kust van Napels.
Insalata caprese bestaat uit tomaat en mozzarella, meestal in plakken gesneden, en blaadjes basilicum. De salade wordt overgoten met olijfolie en bestrooid met peper en zout uit de molen. Evenals de pizza Margherita heeft dit gerecht de kleuren van de Italiaanse vlag.
Salate Caprese (Tomaat-Mozzarella)
Ingrediënten
- 1 rijpe tomaat
- 1 bolletje mozzarellakaas, bij voorkeur van buffel
- 5 blaadjes verse basilicum
- 1 eetlepel olijfolie
- balsamico-azijncrème
- oregano
- peper
- zout
Instructies
Voorbereiding
- Snij de tomaat in schijfjes.
- Snij de mozzarella eveneens in schijfjes.
Afwerking
- Leg om beurten de schijfjes tomaat en mozzarella in een lijn in de diagonaal van het bord (zie foto). Hierbij mogen de schijfjes elkaar gedeeltelijk overlappen.
- Snij de verse basilicumblaadjes in fijne snippers en strooi op de tomaten en mozzarella.
- Besprenkel met de olijfolie en doe de balsamico (in dwarse strepen) over de tomaten en kaas.
- Doe peper en zout op het gerecht; en eveneens een beetje op de randen van het bord.
- Doe ook wat oregano op de randen van het bord.
Voedingswaarden per Portie
Voor een overzicht van alle voorgerechten op de site Een beetje Beter, klik hier.