Salate Caprese (Tomaat-Mozzarella)

Salate Caprese (Tomaat-Mozzarella)

Eigenlijk is er geen recept nodig voor het maken van een Salate Caprese of tomaat-Mozzarella.Wij publiceren er toch een vanwege de manier van presenteren wat het recept toch een beetje speciaal maakt.

Insalata caprese (“salade in de stijl van Capri”, soms ook Insalata Tricolore genoemd), die in Italië Caprese heet, is een typisch voorgerecht uit de Napolitaanse Italiaanse keuken. ze komt origineel van het eiland Capri, een eiland voor de kust van Napels.

Insalata caprese bestaat uit tomaat en mozzarella, meestal in plakken gesneden, en blaadjes basilicum. De salade wordt overgoten met olijfolie en bestrooid met peper en zout uit de molen. Evenals de pizza Margherita heeft dit gerecht de kleuren van de Italiaanse vlag.

Salate Caprese (Tomaat-Mozzarella)

Recept voor de bereiding van een Salate Caprese
Totale tijd15 min
Gang: Voorgerecht
Keuken: Italiaans
Porties: 1 personen
Calorieën: 697kcal

Ingrediënten

  • 1 rijpe tomaat
  • 1 bolletje mozzarellakaas bij voorkeur van buffel
  • 5 blaadjes verse basilicum
  • 1 eetlepel olijfolie
  • balsamico-azijncrème
  • oregano
  • Peper
  • zout

Instructies

Voorbereiding

  • Snij de tomaat in schijfjes.
  • Snij de mozarella eveneens in schijfjes.

Afwerking

  • Leg om beurten de schijfjes tomaat en mozarella in een lijn in de diagonaal van het bord (zie foto). Hierbij mogen de schijfjes elkaar gedeeltelijk overlappen.
  • Doe wat strepen balsamicocrème in zigzag erover.
  • Snij de verse basilicumblaadjes in fijne snippers en strooi op de tomaten en mozzarella.
  • Besprenkel met de olijfolie en de balsamico.
  • Doe peper en zout op het gerecht; en eveneens een beetje op de randen van het bord.
  • Doe ook wat oregano op de randen van het bord.

Voedingswaarden per Portie

Calorieën: 697kcal | Koolhydraten: 11g | Eiwit: 29g | Vet: 59g
5 van 3 stemmen

Voor een overzicht van alle voorgerechten op de site Een beetje Beter, klik hier.

Geef een reactie