Kip Shoarma uit Hoge Druk Pan

Kip Shoarma uit Hogedrukpan

Deze Kip Shoarma uit Hogedrukpan is een maaltijd uit het Midden-Oosten: malse stukjes gekruide kippendijen worden geserveerd op slabladeren met Tzatziki saus. Dit recept komt uit het kookboek, The Keto Instant Pot Cookbook, by Urvashi Pitre.

Shoarma bestaat uit reepjes gemarineerd vlees, te vergelijken met Griekse gyros, Turkse döner kebab of Mexicaanse taco al pastor. Shoarmazaken hebben een verticale grill waarbij op elkaar gestapelde plakken vlees op een spit aan alle kanten wordt geroosterd. De shoarma behoort vlak voor het opdienen gesneden te worden. Het vlees wordt gemarineerd in azijn en specerijen als komijn , kardemom, kaneel en nootmuskaat en gegeten met een saus zoals tzatziki of naar smaak tahini-, knoflook- of pepersaus. Bij shoarma wordt vaak rauwkost geserveerd, bijvoorbeeld ui, tomaat en kool. In plaats van het traditionele lamsvlees wordt soms kip, kalkoen of rundvlees gebruikt.

Dit recept voor Kip Shoarma uit Hoge Druk Pan kan niet veel eenvoudiger zijn. Behalve de kruiden heb je voor dit recept alleen kippendijen en uien nodig. Je kunt ook kipfilet gebruiken, maar kippendijen in de snelkookpan zijn veel malser. Wanneer je kippenborst gebruikt dien je deze maar half zo lang te koken. Als je nog geen kippendijen in de snelkookpan hebt geprobeerd, raad ik je aan om het wel te doen. Het vet smelt weg van het vlees en je houdt mals, sappig vlees over. Het recept begint met het sauteren van de kip. Zorg ervoor dat je de snelkookpan voorverwarmt.

Voor een klassieke breiding van Tzatziki, klik hier. Voor een Bereiding met een Thermomix, klik hier.

Kip Shoarma uit Hogedrukpan

Kip Shoarma uit Hogedrukpan
Totale tijd30 minuten
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Grieks
Trefwoord: Hoge Druk Pan, Shoarma
Porties: 6 personen
Calorieën: 312kcal

Ingrediënten

 • 800 gram kippendijen zonder bot en vel, in grote hapklare reepjes gesneden
 • 4 theelepels extra vergine olijfolie
 • 2 theelepels gedroogde oregano
 • 1 theelepel gemalen komijn
 • 1 theelepel gemalen kaneel
 • 1 theelepel gemalen koriander
 • 1 theelepel zout
 • 1 theelepel cayennepeper
 • 2 grote uien, in dunne plakjes gesneden
 • 100 ml water
 • 6 grote slabladeren
 • Tzatziki saus

Instructies

 • Doe de kip in een kom en voeg 1 theelepel olijfolie en de kruiden toe. Roer goed dooreen zodat de kip gelijkmatig bedekt is met de olie en de kruiden. Je kunt nu eventueel deze kom enkele uren in de koelkast plaatsen.
 • Verwarm de snelkookpan voor. Wanneer de pan heet is, voeg je de resterende olie toe. Voeg de kip toe en bak ongeveer 4 minuten onder af en toe roeren.
 • Voeg het water toe en schraap alle bruine stukjes van de bodem van de pan. Voeg de ui toe en roer goed dooreen.
 • Sluit het deksel. Kies de hoogst stand. Kook 10 minuten vanaf het ogenblik dat er voldoende druk is. Ontlucht dan snel door koud water op het deksel te laten lopen tot alle lucht ontsnapt is. Verwijder dan voorzichtig het deksel.
 • Om te serveren wikkel je de kip in de slabladeren en serveer je de tzatziki saus erbij. Of serveer op een warme pita.

Uitrusting

Voedingswaarden per Portie

Calorieën: 312kcal | Koolhydraten: 12g | Eiwit: 31g | Vet: 17g
5 van 2 stemmen

Voor een overzicht van alle hoofdgerechten op de site Een beetje Beter, klik hier. Voor een overzicht van alle gerechten die klaargemaakt worden in een hogedrukpan, klik hier.

5 from 2 votes (2 ratings without comment)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept