Vleesbrood met salie en ontbijtspek uit de slowcooker

Vleesbrood met salie en ontbijtspek uit de slowcooker

Vleesbrood met salie en ontbijtspek uit de slowcooker heb ik ontleend van Marjolein. Volgens haar kan je dit gehaktbrood zowel in de slowcooker maken als in de oven. Maak je het in de oven wordt je speklaagje lekker krokant maar het gehakt weer iets droger, maak je het in de slowcooker is je speklaagje niet krokant maar heb je wel weer heerlijk mals vlees. Wij verkiezen de slowcooker-versie. een ander recept voor vleesbrood in de slowcooker kun je hier vinden. Wij gebruiken ook iets minder ketchup omdat die anders te overheersend is.

Salie is een kruid met fluweelachtige, zachte blaadjes. De kleur is groen- tot zilvergrijs en de vorm langwerpig en spits. De blaadjes hebben een zeer aromatische geur en sterke smaak. Let daarom op de hoeveelheid die je toevoegt aan gerechten. De smaak van salie kan snel overheersen.

Vleesbrood met salie en ontbijtspek uit de slowcooker

Vleesbrood met salie en ontbijtspek uit de slowcooker
Voorbereidingstijd20 minuten
Tijd in slowcooker4 uur
Totale tijd4 uur 20 minuten
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Belgisch, Nederlandse
Trefwoord: Gehaktbrood, Meatloaf, Vleesbrood
Porties: 8
Calorieën: 626kcal

Ingrediënten

  • 1000 gram gemengd gehakt
  • 2 rode paprika’s
  • 2 uien
  • 25 salieblaadjes, van de steeltjes afgehaald
  • 150 ml ketchup
  • 200 gram cheddarkaas
  • 2 eieren
  • 4 eetlepels paneermeel
  • 16 sneetjes ontbijtspek, bij voorkeur gerookt

Instructies

  • Doe de eieren in een grote kom en meng goed dooreen.
  • Schil de paprika's en verwijder de zaadlijsten. Snij in heel fijne stukjes en voeg dit toe aan het ei in de kom.
  • Schil ook de uien en snipper heel fijn.de paprika's en verwijder de zaadlijsten. Doe die ook in de kom.
  • Snij de blaadjes salie ook heel fijn. Dit kan het best door de blaadjes op elkaar te leggen en vervolgens op te rollen alvorens te snijden. Doe dan ook in de kom.
  • Rasp de kaas en doe die samen met het gehakt, de ketchup en het paneermeel in de kom en meng goed door elkaar.
  • Maak er een broodje van die in je slowcooker past
  • Leg de plakjes spek nu in twee rijen op een plank en zorg dat ze elkaar een stukje overlappen.
  • Leg het gehakt hierop en vouw het ontbijtspek om het gehakt. Zorg ervoor dat het gehaktbrood helemaal in de ontbijtspek is ingepakt.
  • Doe een klein bodempje olie in de slowcooker en leg het broodje erop.
  • Zet de slowcooker voor ongeveer 4 uur op low. Controleer op tijd of je gehaktbrood gaar is. Dit is bij 65 graden. Dit kan je het best meten met een kerntemperatuurmeter.

Uitrusting

kerntemperatuurmeter

Voedingswaarden per Portie

Serving: 1portie | Calorieën: 626kcal | Koolhydraten: 20g | Eiwit: 34g | Vet: 45g
5 van 4 stemmen

Voor een overzicht van alle andere recepten op de site van Een Beetje Beter die klaargemaakt worden met behulp van een slowcooker, klik hier. Voor een overzicht van alle hoofdgerechten, klik hier.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *