Hier een recept voor het bereiden van Risotto in Hogedrukpan.
De tijdswinst in vergelijking met de traditionele manier van bereiden van risotto is enorm en de smaak boet zeker niet in. Risotto, dat betekent toch constant roeren in een pot en blijven opletten? Hoewel risotto maken stiekem heel simpel is, kan het dus nog makkelijker met de hulp van een hogedrukpan. De stappen zijn bijna hetzelfde, behalve dat je de bouillon er in één keer bij gooit en vervolgens de pot sluit. Tot de timer afloopt heb je er geen omkijken meer naar. Wanneer je de eerste keer het deksel van de pan haalt, zal je waarschijnlijk denken dat het mislukt is. De risotto lijkt namelijk veel te nat! Geen zorgen, wanneer je het goed doorroert en de kaas erbij doet, zal je zien dat de risotto perfect is.
Risotto in Hogedrukpan
Ingrediënten
- 400 gram Arbioro rijst
- 1200 ml bouillon
- 2 uien
- 200 ml Witte wijn
- 40 ml olijfolie
- 125 gram Parmezaanse kaas
- 75 gram boter
- peper en zout
Instructies
- Snipper de ui fijn. Doe olie in de hoge druk pan en voeg er de gesnipperde ui aan toe. Bak 5 minuten aan.
- Doe de rijst erbij en bak ook even aan tot de korrels glazig zijn.
- Doe wijn erbij en laat verdampen. Doe dan de bouillon erbij en roer goed dooreen.
- Kook op hoge druk tot stoom eruit komt. Kook dan nog 7 minuten.
- Laat druk ontsnappen en doe open.
- Snij de boter in klontjes en leg op de risotto. Laat 5 minuten afgedekt staan. Roer vervolgens de Parmezaanse kaas door de basisrisotto en breng op smaak met zout en peper.
Uitrusting
Notities
Voedingswaarden per Portie
Voor een overzicht van alle voorgerechten op de site Een beetje Beter, klik hier. Voor een overzicht van alle gerechten die klaargemaakt worden in een hogedrukpan, klik hier.