Hier een recept voor het bereiden van Risotto in Hogedrukpan.
De tijdswinst in vergelijking met de traditionele manier van bereiden van risotto is enorm en de smaak boet zeker niet in.
Risotto in Hogedrukpan
Risotto bereid onder hoge druk
Porties: personen
Calorieën: 445kcal
Ingrediënten
- 400 gram Arbioro rijst
- 1200 ml bouillon
- 2 uien
- 200 ml Witte wijn
- olijfolie
- 125 gram Parmezaanse kaas
- flinke klont boter
- peper en zout
Instructies
- Snipper de ui fijn. Doe olie in de hoge druk pan en voeg er de gesnipperde ui aan toe. Bak 5 minuten aan.
- Doe de rijst erbij en bak ook even aan tot de korrels glazig zijn.
- Doe wijn erbij en laat verdampen. Doe dan de bouillon erbij en roer goed dooreen.
- Kook op hoge druk tot stoom eruit komt. Kook dan nog 7 minuten.
- Laat druk ontsnappen en doe open.
- Leg de grote klont boter op de risotto en laat 5 minuten afgedekt staan. Roer vervolgens de Parmezaanse kaas door de basisrisotto en breng op smaak met zout en peper.
Uitrusting
Voedingswaarden per Portie
Calorieën: 445kcal | Koolhydraten: 63g | Eiwit: 20g | Vet: 13g
Voor een overzicht van alle voorgerechten op de site Een beetje Beter, klik hier.