Risotto in Hoge Druk kookpot

Risotto in Hogedrukpan

Hier een recept voor het bereiden van Risotto in Hogedrukpan.

De tijdswinst in vergelijking met de traditionele manier van bereiden van risotto is enorm en de smaak boet zeker niet in.

Risotto in Hogedrukpan

Risotto bereid onder hoge druk
Totale tijd35 minuten
Gang: Bijgerecht, Voorgerecht
Keuken: Italiaans
Trefwoord: risotto
Porties: 6 personen
Calorieën: 445kcal

Ingrediënten

  • 400 gram Arbioro rijst
  • 1200 ml bouillon
  • 2 uien
  • 200 ml Witte wijn
  • olijfolie
  • 125 gram Parmezaanse kaas
  • flinke klont boter
  • peper en zout

Instructies

  • Snipper de ui fijn. Doe olie in de hoge druk pan en voeg er de gesnipperde ui aan toe. Bak 5 minuten aan.
  • Doe de rijst erbij en bak ook even aan tot de korrels glazig zijn.
  • Doe wijn erbij en laat verdampen. Doe dan de bouillon erbij en roer goed dooreen.
  • Kook op hoge druk tot stoom eruit komt. Kook dan nog 7 minuten.
  • Laat druk ontsnappen en doe open.
  • Leg de grote klont boter op de risotto en laat 5 minuten afgedekt staan. Roer vervolgens de Parmezaanse kaas door de basisrisotto en breng op smaak met zout en peper.

Uitrusting

Voedingswaarden per Portie

Calorieën: 445kcal | Koolhydraten: 63g | Eiwit: 20g | Vet: 13g
5 van 2 stemmen

Voor een overzicht van alle voorgerechten op de site Een beetje Beter, klik hier.

Geef een reactie