Courgette Carpaccio

Courgette carpaccio

Dit recept voor courgette carpaccio komt van de site van Foxilicious. Daar zegt Nienke dat ze deze courgette carpaccio een paar jaar gegeten heeft bij een Italiaanse familie thuis, bij een wijngaard. Een echte Italiaanse nonna kookte een ontzettend lekker diner voor haar, met de lekkerste Italiaanse wijnen. Het eten was dusdanig lekker, dat ze haar gevraagd heeft of ze kon terugkomen en de nonna dan mocht helpen in de keuken. En zo was ze ineens in het bezit van het recept voor deze lekkere courgette carpaccio.

Bij carpaccio denken we spontaan aan carpaccio van rundsvlees of vis. Eerder publiceerden we op deze site al recepten hiervoor. Klik respectievelijk hier of hier voor die recepten. Carpaccio betekent ‘dun gesneden’. En dun snijden, dat kan natuurlijk ook met groente! Courgette leent zich heel goed voor het maken van carpaccio. je kunt dit doen in de food processor van de keukenmachine. Zo krijg je hele mooie gelijkmatige dunne plakjes. Je kunt ook een mandoline of kaasschaaf gebruiken als je geen keukenmachine hebt. Met de hand snijden is ook een optie, maar het is vrij lastig om mooie en gelijke dunne plakken te krijgen.

In dit recept wordt citroen gebruikt als alternatief voor koken, zoals men ook met ceviche doet om vis te bereiden. Door het citroensap verandert de courgette iets van structuur en proeft hij wat minder rauw. Dit maakt de carpaccio extra lekker!

Heel veel makkelijker dan dit recept wordt het eigenlijk niet. De carpaccio bestaat namelijk uit: courgette, olijfolie, citroensap, verse basilicum, zout, peper en pijnboompitten. Er is nog wat tuinkers gebruikt als garnering, maar dit kun je net zo goed achterwege laten om eerlijk te zijn.

Courgette carpaccio

Carpaccio op basis van dunne courgetteschijfjes
Voorbereidingstijd5 minuten
Bereidingstijd5 minuten
Gang: Bijgerecht
Keuken: Vegetarisch
Trefwoord: carpaccio, courgette
Porties: 3 personen
Calorieën: 199kcal

Ingrediënten

 • 1 handje pijnboompitten
 • 1 courgette
 • 0,5 citroen
 • olijfolie
 • zout
 • peper
 • 1 handje geraspte Parmezaanse kaas
 • 1 handje verse basilicum
 • tuinkers, facultatief

Instructies

 • Bak de pijnboompitten in een pan zodat ze een mooi lichtbruin kleurtje krijgen. Dit duurt een paar minuten. Zet de pijnboompitten apart.
 • Was de courgette, verwijder de beide uiteinden en snij de courgette in flinterdunne plakjes met een food processor, mandoline of kaasschaaf.
 • Verdeel de courgette plakjes mooi over 3 borden.
 • Doe het citroensap op de plakjes courgette met behulp van een borsteltje. Besprenkel met olijfolie. Bestrooi met wat zout en peper. Verdeel de Parmezaanse kaas en pijnboompitten over de carpaccio. Garneer met wat blaadjes verse basilicum.
 • Spreid eventueel nog wat tuinkers over de bordjes.

Voedingswaarden per Portie

Serving: 1portie | Calorieën: 199kcal | Koolhydraten: 4g | Eiwit: 11g | Vet: 15g
5 van 6 stemmen

Voor een overzicht van alle voorgerechten op de site Een beetje Beter, klik hier

1 gedachte over “Courgette carpaccio”

 1. Pingback: Marokkaanse courgettesoep met Ras El Hanout - Een Beetje Beter

5 from 6 votes (6 ratings without comment)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept