Rundstong bereid in een Hoge Druk kookpot

Nadat we al eerder een recept publiceerden voor het bereiden van kalfstong souvide (klik hier) , is dit nu een recept voor het bereiden van rundstong in een Hoge Druk Koopot.

 

Rundstong in een Hoge Druk kookpot

Recept voor Rundstong bereid in een Hoge Druk kookpot
Voorbereidingstijd10 min
Bereidingstijd2 uur
Totale tijd2 uur 10 min
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Belgisch
Porties: 6 porties
Calorieën: 376kcal
Kostprijs per portie: 2 €

Ingrediënten

  • 1 rundstong van 1,5 tot 2 kg
  • 1 ui in twee gesneden
  • 2 grote laurierbladen

Instructies

  • Laat de rundstong 1 uur weken in koud water.
  • Breng dan over in een hoge druk kookpot en voeg water toe tot de tong onder staat. Breng aan de kook aan de hoogste stand.
  • Laat anderhalf tot 2 uur koken en zet dan de pan van het vuur. Laat 12 uur afkoelen en haal dan uit de bouillon.
  • Pel de tong en snij in plakken.

Uitrusting

Hoge Druk Kookpot

Voedingswaarden per Portie

Serving: 200g | Calorieën: 376kcal | Eiwit: 34.6g | Vet: 26.4g
3 van 1 stem

Geef een reactie