Rundstong bereid in een Hogedrukpan

Rundstong bereid in een Hogedrukpan

Nadat we al eerder een recept publiceerden voor het bereiden van kalfstong sousvide (klik hier) , is dit nu een recept voor rundstong bereid in een hogedrukpan. In normale omstandigheden verliezen moderne snelkookpannen bijna geen stoom meer. Koken onder druk gaat ook driemaal zo snel als met een gewone pan. Dit maakt de snelkookpan niet alleen tijdbesparend en energiezuinig maar ook gezond.

Rundertong of ossentong wordt beschouwd als orgaanvlees. In tegenstelling tot orgaanvlees zoals lever brengt rundertong of kalfstong veel minder cholesterol aan (73 mg per 100 g versus 294 mg per 100 g lever). Het vetgehalte en de voedingswaarde zijn vergelijkbaar met ander gemiddeld vet rundvlees. Het is dus ook een goede bron van eiwitten, ijzer en zink.

Rundstong in een Hogedrukpan

Recept voor Rundstong bereid in een Hogedrukpan
Voorbereidingstijd10 min
Bereidingstijd2 uur
Totale tijd2 uur 10 min
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Belgisch
Porties: 6 porties
Calorieën: 376kcal
Kostprijs per portie: 2 €

Ingrediënten

  • 1 rundstong van 1,5 tot 2 kg
  • 1 ui in twee gesneden
  • 2 grote laurierbladen

Instructies

  • Laat de rundstong 1 uur weken in koud water.
  • Breng dan over in een hogedrukpan en voeg water toe tot de tong onder staat. Breng aan de kook aan de hoogste stand.
  • Laat anderhalf tot 2 uur koken en zet dan de pan van het vuur. Laat 30 minuten afkoelen en haal dan uit de bouillon.
  • Pel de tong en snij in plakken.

Uitrusting

Voedingswaarden per Portie

Serving: 200g | Calorieën: 376kcal | Eiwit: 34.6g | Vet: 26.4g
3.6 van 5 stemmen

Voor een overzicht van alle hoofdgerechten op de site Een beetje Beter, klik hier.

Geef een reactie