Sousvide Kip met Gebraiseerde Groenten

SousVide kipfilet is altijd smaakvol en vochtig, maar je kunt dit moeilijk alleen eten. Dit recept combineert de kip met eenvoudig gebakken groenten, terwijl het nog steeds super eenvoudig in elkaar te zetten is. Het is een geweldige maaltijd als je iets eenvoudigs wilt maken dat ook nog lekker is.

Je kunt elke mix van groenten gebruiken die je wilt. In dit recept heb ik enkele van mijn favorieten gekozen die volgens mij goed bij elkaar passen.

In dit recept laten we de kip vrij lang koken aan 60,5°C om te pasteuriseren. Je kunt de temperatuur tot 63°C of 65,6°C verhogen als u dit liever hoger wilt, of verlagen tot 57°C voor vochtiger kip. Dan dien je uiteraard ook de tijd aan te passen.

 

Sousvide Kip met Gebraiseerde Groenten

Recept voor Sousvide Kip met Gebraiseerde Groenten
Voorbereidingstijd1 uur
Totale tijd3 uur
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Modernistisch
Trefwoord: Kip
Porties: 4 personen
Calorieën: 427kcal
Kostprijs per portie: 4 €

Ingrediënten

  • 600 gram kipfilets
  • 4 schijfjes citroen

Voor de gesauteerde groenten

  • 1 rode paprika gepeld en in reepjes gesneden
  • 200 gram verse peultjes
  • 500 gram krielaardappeltjes
  • 3 wortelen geschild en in blokjes gesneden
  • 250 gram champignons in schijfjes gesneden
  • olijfolie

Instructies

Voor de SousVide Kip

  • Verwarm het waterbad voor op 60,5°C. Peper en zout de kip en plaats deze in de vacuuumzak. Leg er ook de plakjes citroen op. Maak de zak luchtledig.
  • Plaats de zak in het waterbad en kook de kip 2 uur aan 60,5°C,

Voor de gesauteerde groenten

  • Doe de aardappeltjes met pel in een ketel met water en breng aan de kook. Laat 15 minuten koken, giet af onder stromend koud water en schil ze. Zet weg.
  • Werk nu verder aan elke groente afzonderlijk! Verhit telkens wat olie in een pan op middelhoog vuur, voeg de groente toe en kook gaar, roer af en toe, en haal dan van het vuur. Giet over in een pot en zet weg.
  • Snij de aardappelen in de lengte in twee en bak die ook af in wat olijfolie. Voeg dan bij de rest van de groenten.
  • Als de groenten allemaal gaar zijn, breng ze dan op smaak met zout en peper.

Afwerking

  • Haal de vacuumzakjes uit het water en haal de gekookte kip uit de zak.
  • Droog de kip grondig af met keukenpapier. Doe olie in een pan, verhit die sterk en en schroeit die dan snel tot de knipj bruin begint te worden. Haal van het vuur en snijd de kip in plakjes.
  • Doe de kip dan ook bij de ondertussen verwarmde groenten en meng goed.
  • Besprenkel met olijfolie, bestrooi met wat zout en serveer.

Uitrusting

Notities

Voor een overzicht van al mijn recepten die Sousvide klaargemaakt worden, klik hier.
Voor een overzicht van al mijn hoofdgerechten, klik hier

Voedingswaarden per Portie

Serving: 400g | Calorieën: 427kcal | Koolhydraten: 25.9g | Eiwit: 51.5g | Vet: 9.5g
4 van 2 stemmen

Geef een reactie