Hier een recept voor het bereiden van Dorade onder de grill.
Een dorade is een vissoort. De vis is een familielid van de zeebrasems.
Er zijn drie soorten dorades. Je hebt de Dorade Grise, die ook wel de zeekarper wordt genoemd. Daarnaast heb je de Dorade Rose, die beter bekend staat als de goudbrasem. Deze vis is iets losser van structuur. Tot slot heb je de Dorade Royal.
Elke dorade is ongeveer vijfentwintig centimeter groot. De vissen worden in het middellandse zeegebied gevangen. De dorade wordt het hele jaar door aangevoerd. De vis wordt ook gekweekt in Griekenland, Spanje en Italië. Het is veel gewaardeerde vis met veel smaak. Je kan ontzettend veel met de dorade. Je kan de vis grillen, bakken of stoven.
Dorade onder de grill
Ingrediënten
- 1 dorade
- 3 schijfjes citroen
- 2 takjes rozemarijn
- 10 kerstomaatjes
- 1 scheut olijfolie
- Peper
- zout
- kappertjes facultatief
Instructies
Voorbereiding
- Snijd de buik van de dorade open en haal de ingewanden eruit. Knip de rugvin, staartvin en eventuele andere vinnen met kieuwen eraf. Spoel de vis aan de binnenkant uit onder stromend water en maak de dorade vervolgens droog.
- Bestrooi de binnenkant van de vis met peper en zout. Stop er ook de schijfjes citroen en de takjes rozemarijn in.
- Doe de vis in een ovenschotel en overgiet met een flinke scheut olijfolie.
- Doe ook de kerstomaatjes en eventueel de kappertjes in de ovenschaal.
Bereiding
- Plaats de schaal gedurende 10 minuten onder de grill, bij voorkeur in combinatie met een hete oven.
- Draai de vis om en plaats nogmaals 10 minuten onder de grill.
Uitrusting
Notities
Voedingswaarden per Portie
Voor een overzicht van alle hoofdgerechten op de site Een beetje Beter, klik hier.
Een oventemperatuur doet wonderen voor dit gerecht.