Ga terug
+ servings

Gambaceviche met Bisquetijgermelk

Totale tijd30 minuten
Gang: Voorgerecht
Keuken: Peruaans
Trefwoord: ceviche
Porties: 4 personen

Ingrediënten

  • 12 gamba's
  • 1 keer sap van 3 limoenen
  • 3 el olijfolie extra vierge
  • 1 el ají amarillopasta
  • 2 sjalotjes
  • 2 tenen verse knoflook
  • 2 el boter
  • 1 stengel bleekselder, fijngehakt
  • 1 wortel, fijngehakt
  • zout en zwarte peper naar smaak
  • 100 ml water
  • 50 ml pisco
  • 1 scheutje arachideolie
  • 4 halve ananasschijven
  • 1 handvol dragon, fijngesnipperd

Instructies

  • Pel de gamba's, maar laat het staartje eraan en trek de darmkanaaltjes eruit. Bewaar de gambaschalen voor het maken van de bisque.
  • Marineer de gamba's in het limoensap, de olijfolie en de amarillopasta en zet in de koelkast.
  • Pel de sjalotjes en de teentjes knoflook. Smelt de boter in een steelpannetje en fruit daarin de sjalotjes, knoflook, bleekselderij en wortel in de boter op middelhoog-laag vuur. Voeg de gamba-schalen en een snufje peper en zout toe. Zet het vuur middelhoog, voeg het water toe en blus af met de pisco. Laat pruttelen met het deksel op de pan zodat alle aroma's bewaard blijven. Haal na 15 minuten van het vuur en schenk de vloeistof door een fijne zeef.
  • Verwarm de arachideolie in de pan. Bak de gamba's 1 minuut aan beide zijden.
  • Bak de ananasschijven in boter op hoog vuur totdat ze goudbruin zijn en voeg snuifje zout toe.
  • Presenteer de gamba's overgoten met de bisque. Zet een klein glaasje met de overige bisque op het bord, zodat iedereen bisque naar smaak kan toevoegen.
  • Garneer met de dragon.
4.75 van 4 stemmen