2grote aardappelenin stukjes ter grootte van een walnoot gesneden
1200gramkipfilets zonder vel,in blokjes gesneden
175gramrode linzen
15mlpinda- of zonnebloemolie
1ui,gehakt
1groot teentje knoflook,geplet
1dikke groene chili,ontpit, indien gewenst, en gehakt
0,5theelepelhete chilipoeder
1theelepelgemalen kurkuma
2theelepelgemalen komijn
1theelepelgemalen koriander
0,25theelepelgemalen kruidnagel
2theelepelgaram masala
750mlkokende kippenbouillon
30mlazijn
800gramtomatenblokjes uit blik
1theelepelsuiker
250grammascarpone
Zout en versgemalen zwarte peper
2eetlepelgehakte verse koriander,eventueel
Instructies
Doe de linzen 24 uur voor je begint te koken in ruim koud water en laat weken.
Doe de aardappelen, kip en uitgelekte linzen in de slowcooker. Roer goed om alles door elkaar te mengen.
Verhit de olie in een pan, voeg de ui en knoflook toe en bak al roerend 1 minuut. Roer de chili en gedroogde kruiden erdoor en kook al roerend nog een minuut.
Voeg alle resterende ingrediënten toe behalve de gehakte koriander, breng goed op smaak. Breng terug aan de kook en giet het in de pan. Roer, dek af en kook 3-4 uur op Hoog of 6-8 uur laag tot alles gaar is.
Doe een half uur voor de eindtijd de mascarpone in de slowcooker en roer goed dooreen.
Proef en kruid bij indien nodig. De saus moet dik zijn, maar niet te. Verdun de saus, indien nodig, met een beetje kokend water.