Ga terug
+ servings

Curry met kip en rode linzen met tomaten

Curry met kip en rode linzen met tomaten
Voorbereidingstijd1 dag 20 minuten
Passieve Tijd4 uur
Totale tijd1 dag 4 uur 20 minuten
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Indiaas
Trefwoord: curry
Porties: 6 personen
Calorieën: 917kcal

Ingrediënten

  • 2 grote aardappelen in stukjes ter grootte van een walnoot gesneden
  • 1200 gram kipfilets zonder vel, in blokjes gesneden
  • 175 gram rode linzen
  • 15 ml pinda- of zonnebloemolie
  • 1 ui, gehakt
  • 1 groot teentje knoflook, geplet
  • 1 dikke groene chili, ontpit, indien gewenst, en gehakt
  • 0,5 theelepel hete chilipoeder
  • 1 theelepel gemalen kurkuma
  • 2 theelepel gemalen komijn
  • 1 theelepel gemalen koriander
  • 0,25 theelepel gemalen kruidnagel
  • 2 theelepel garam masala
  • 750 ml kokende kippenbouillon
  • 30 ml azijn
  • 800 gram tomatenblokjes uit blik
  • 1 theelepel suiker
  • 250 gram mascarpone
  • Zout en versgemalen zwarte peper
  • 2 eetlepel gehakte verse koriander, eventueel

Instructies

  • Doe de linzen 24 uur voor je begint te koken in ruim koud water en laat weken.
  • Doe de aardappelen, kip en uitgelekte linzen in de slowcooker. Roer goed om alles door elkaar te mengen.
  • Verhit de olie in een pan, voeg de ui en knoflook toe en bak al roerend 1 minuut. Roer de chili en gedroogde kruiden erdoor en kook al roerend nog een minuut.
  • Voeg alle resterende ingrediënten toe behalve de gehakte koriander, breng goed op smaak. Breng terug aan de kook en giet het in de pan. Roer, dek af en kook 3-4 uur op Hoog of 6-8 uur laag tot alles gaar is.
  • Doe een half uur voor de eindtijd de mascarpone in de slowcooker en roer goed dooreen.
  • Proef en kruid bij indien nodig. De saus moet dik zijn, maar niet te. Verdun de saus, indien nodig, met een beetje kokend water.
  • Serveer met (eventueel de koriander) en rijst

Uitrusting

Voedingswaarden per Portie

Serving: 1portie | Calorieën: 917kcal | Koolhydraten: 80g | Eiwit: 81g | Vet: 29g
5 van 2 stemmen