Ga terug
+ servings

Mexicaanse Pulled Beef

Mexicaanse Pulled Beef of draadjesvlees
Bereidingstijd20 minuten
Tijd in slowcooker10 uur
Totale tijd10 uur 20 minuten
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Mexicaans
Trefwoord: Pulled Beef
Porties: 6 personen

Ingrediënten

  • 1 kilo stoofvlees, (in NL runderlappen)
  • 1 grote ui
  • 1 rode puntpaprika
  • 3 tomaten
  • 4 teentjes knoflook
  • 3 cm verse gember
  • 4 eetlepels olijfolie

Voor de saus

  • 1,5 el Chipotlesaus
  • 1,5 el worchestershire saus
  • 1 el ketjap
  • 1 el ketchup
  • Chilivlokken naar smaak
  • 1 tl komijnpoeder
  • 1 tl paprikapoeder
  • ½ tl gerookte paprikapoeder
  • 50 ml water
  • 1,5 tl ongezoete cacaopoeder
  • 1 runderbouillonblokje

Instructies

  • Pel de ui en snij in kwart ringen. Doe de schil van de paprika en snij in kleine blokjes. Schil en rasp de gember. Snij de tomaat in kleine blokjes. Pel en rasp de knoflook. Snij het vlees in blokjes van 4 tot 5 cm.
  • Fruit de ui even aan in olie. Doe de gefruite ui, knoflook, tomaat, gember en puntpaprika onderin de slowcooker.
  • Meng het water met de kruiden, en de rest van de ingrediënten voor de saus. Meng dan het vlees goed door de saus en doe dit op de groenten in de slowcooker.
  • Zet de slowcooker nu 10 uur aan op Low.
  • Trek het vlees na 10 uur uit elkaar met twee vorken en meng daarna het vlees door de saus.

Notities

Je kunt dit gerecht direct na het bereiden eten, maar ook na een nachtje trekken in de koelkast. 
Je kunt de pulled beef serveren op maistortilla's met toppings naar keuze. Hierbij denk ik aan avocado, plakjes komkommer, tomaat, zure room, blaadje sla en een saus zoals bvb salsa verde, salsa arriera, Srirachasaus of looksaus.
5 van 3 stemmen