Ga terug
+ servings

Vleesbrood met salie en ontbijtspek uit de slowcooker

Vleesbrood met salie en ontbijtspek uit de slowcooker
Voorbereidingstijd20 minuten
Tijd in slowcooker4 uur
Totale tijd4 uur 20 minuten
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Belgisch, Nederlandse
Trefwoord: Gehaktbrood, Meatloaf, Vleesbrood
Porties: 8
Calorieën: 626kcal

Ingrediënten

  • 1000 gram gemengd gehakt
  • 2 rode paprika's
  • 2 uien
  • 25 salieblaadjes, van de steeltjes afgehaald
  • 150 ml ketchup
  • 200 gram cheddarkaas
  • 2 eieren
  • 4 eetlepels paneermeel
  • 16 sneetjes ontbijtspek, bij voorkeur gerookt

Instructies

  • Doe de eieren in een grote kom en meng goed dooreen.
  • Schil de paprika's en verwijder de zaadlijsten. Snij in heel fijne stukjes en voeg dit toe aan het ei in de kom.
  • Schil ook de uien en snipper heel fijn.de paprika's en verwijder de zaadlijsten. Doe die ook in de kom.
  • Snij de blaadjes salie ook heel fijn. Dit kan het best door de blaadjes op elkaar te leggen en vervolgens op te rollen alvorens te snijden. Doe dan ook in de kom.
  • Rasp de kaas en doe die samen met het gehakt, de ketchup en het paneermeel in de kom en meng goed door elkaar.
  • Maak er een broodje van die in je slowcooker past
  • Leg de plakjes spek nu in twee rijen op een plank en zorg dat ze elkaar een stukje overlappen.
  • Leg het gehakt hierop en vouw het ontbijtspek om het gehakt. Zorg ervoor dat het gehaktbrood helemaal in de ontbijtspek is ingepakt.
  • Doe een klein bodempje olie in de slowcooker en leg het broodje erop.
  • Zet de slowcooker voor ongeveer 4 uur op low. Controleer op tijd of je gehaktbrood gaar is. Dit is bij 65 graden. Dit kan je het best meten met een kerntemperatuurmeter.

Uitrusting

kerntemperatuurmeter

Voedingswaarden per Portie

Serving: 1portie | Calorieën: 626kcal | Koolhydraten: 20g | Eiwit: 34g | Vet: 45g
5 van 4 stemmen