Klop met een mixer de eiwitten tot het schuim wordt. Voeg dan beetje bij beetje de suiker toe en mix goed door. Mix nog ongeveer 7 a 8 minuten goed door tot het schuim stevig en glanzend is en de consistentie heeft van zachte boter. Als er mooie pieken ontstaan die mooi recht blijven dan is het meringue schuim goed.
Gebruik een spuitzak om mooie toefjes eiwit op het bakpapier te maken. Zet de bakplaat anderhalf tot twee uur in de oven. Ze zijn klaar als je ze makkelijk van het bakpapier kunt afhalen, als ze nog wat plakken dan moeten ze nog even in de oven.
Zet daarna de deur van de oven op een kiertje en laat de meringues in de oven afkoelen. Hierdoor kan het vocht ontsnappen en worden de schuimpjes beter droog.
Uitrusting
Oven
spuitzak
bakpapier
handmixer
Notities
Je kunt ook eventueel kleurstof toevoegen om de schuimpjes te voorzien van een mooi kleurtje.