Ingrediënten en Materieel Kookworkshop Indiaas Koken
Ingrediënten en Materieel voor de kookworkshop Indiaas Koken
Trefwoord: Indiaas, Kookcursus
Porties: 6 personen
- 2 kg mosselen
- 1200 gram kippendijen(zonder been) of kipfilets, in blokjes
- 400 gram verse sperzieboontjes
- 150 gram champignons
- 15 cm verse gember
- 7 cm geraspte komkommer
- 19 teentjes knoflook, gepeld
- 500 gram uien
- 2 rode paprika's
- 1 hete groene chilipeper
- 3 hete rode chilipeper
- 2 limoenen
- muntblaadjes
- 800 gram gepelde tomaten uit blik
- 360 gram lange korrelrijst, of 425 ml
- 80 gram suiker
- 3 eieren
- 16 eetlepels plantaardige olie
- 75 gram olijfolie
- 30 cl yoghurt
- 400 ml kokosmelk, met hoog vetpercentage; bij voorkeur kokosroom
- 200 gram (culinaire) room
- 1 blik ananasblokjes met een uitlekgewicht van 265 gram
- 120 ml gedroogde niet-gezoete kokosnootpoeder
- boter
- 2 theelepels gemalen komijnzaad
- 1 theelepel gemalen koriander
- 1 theelepel gemalen komijn
- 2 theelepels garam masala
- 0,125 theelepel cayennepeper
- 1,5 theelepels komijnzaadjes
- 1 mespunt kaneel
- 1 theelepel kardemon
- 2 stukjes steranijs
- 1 theelepel chilivlokken
- 1,5 theelepel kurkuma poeder
- 3 eetlepels curry poeder
- 2 eetlepels witte rum
- 30 gram (appelcider)azijn
- 4 kruidnagels
- zout
rasp voor gember en limoen
vormpjes (cocottes) 150 ml