Ga terug
+ servings

Ingrediënten en Materieel Kookworkshop Indiaas Koken

Ingrediënten en Materieel voor de kookworkshop Indiaas Koken
Trefwoord: Indiaas, Kookcursus
Porties: 6 personen

Ingrediënten

  • 2 kg mosselen
  • 1200 gram kippendijen(zonder been) of kipfilets, in blokjes
  • 400 gram verse sperzieboontjes
  • 150 gram champignons
  • 15 cm verse gember
  • 7 cm geraspte komkommer
  • 19 teentjes knoflook, gepeld
  • 500 gram uien
  • 2 rode paprika's
  • 1 hete groene chilipeper
  • 3 hete rode chilipeper
  • 2 limoenen
  • muntblaadjes
  • 800 gram gepelde tomaten uit blik
  • 360 gram lange korrelrijst, of 425 ml
  • 80 gram suiker
  • 3 eieren
  • 16 eetlepels plantaardige olie
  • 75 gram olijfolie
  • 30 cl yoghurt
  • 400 ml kokosmelk, met hoog vetpercentage; bij voorkeur kokosroom
  • 200 gram (culinaire) room
  • 1 blik ananasblokjes met een uitlekgewicht van 265 gram
  • 120 ml gedroogde niet-gezoete kokosnootpoeder
  • boter
  • 2 theelepels gemalen komijnzaad
  • 1 theelepel gemalen koriander
  • 1 theelepel gemalen komijn
  • 2 theelepels garam masala
  • 0,125 theelepel cayennepeper
  • 1,5 theelepels komijnzaadjes
  • 1 mespunt kaneel
  • 1 theelepel kardemon
  • 2 stukjes steranijs
  • 1 theelepel chilivlokken
  • 1,5 theelepel kurkuma poeder
  • 3 eetlepels curry poeder
  • 2 eetlepels witte rum
  • 30 gram (appelcider)azijn
  • 4 kruidnagels
  • zout

Uitrusting

creuset pot
rasp voor gember en limoen
vormpjes (cocottes) 150 ml
Maatlepels
5 van 4 stemmen