Lam Köfte volgens Rick Stein
Recept voor het bereiden van Lam Köfte volgens Rick Stein
Totale tijd30 minuten min
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Grieks
Trefwoord: BBQ
Porties: 8
Calorieën: 835kcal
- 10 gram komijnzaad (1 eetlepel is 10 gram)
- 1,5 gram venkelzaad (1 theelepel is 3 gram)
- 1 gram korianderzaad (1 theelepel is 2 gram)
- 1,2 kg lamsgehakt
- 1 handvol platbladige peterselie gehakt
- 1 theelepel gedroogde munt
- 2 eieren geklutst
- 2 teentjes knoflook geplet of geraspt
- 75 gram pistachenoten grof gemalen
- 1 theelepel chili vlokken
- 1 ajuin In kleine snippers gesneden
- 1 theelepel theelepel zout
- 3 draaien aan zwarte pepermolen
- sap van 1 citroen
- bloem om te binden indien nodig
- olijfolie om het vlees in te strijken
Voorbereiding
Plet de zaadjes met een stamper en vijzel.
Meng dan alle ingrediënten samen. Voeg een beetje bloem toe als het mengsel te nat is.
Vorm met natte handen worstvormen op metalen spiesen.
Afwerking
Bestrijk de gehaktspiezen met een beetje olie.
Bak op een houtskoolbarbecue of onder een hete grill gedurende ongeveer 8 minuten, draai regelmatig, tot het gaar is.
Calorieën: 835kcal | Koolhydraten: 2g | Eiwit: 77g | Vet: 56g