Doe het water in de mengbeker, leg de helft van de schijfjes aubergine in de tray in de varoma schaal. Maak dat de stoom er nog door kan.
Besprenkel de aubergine met wat zeezout.Stel TM in: 10+ min / varoma / snelheid 1.Dus 10 minuten vanaf het ogenblik dat de varoma-temperatuur bereikt is.
Draai de schijfjes (met een tang) in de varoma en stoom opnieuw.Stel TM in: 10 min / varoma / snelheid 1.
Leg de schijfjes op keukenpapier om het vocht te absorberen en zet apart.
Herhaal de eerste vier stappen met de andere helft van de aubergines. Vul eventueel het water in de mengbeker bij.
Reinig de beker, de varoma schaal en de varoma tray.
Doe de uien in de beker en zet maatbeker op deksel.Stel TM in: 3 sec / snelheid 5,
Spatel de uien naar beneden.
Voeg de olie toe.Stel TM in: 3+ min / 120°C / snelheid 1
Doe de wijn, gepelde tomatenblokjes, tomatenconcentraat, zout, peper en gemalen kaneel in de mengbeker.
Zet het mandje van de varomatray op het deksel ipv de maatbeker.
Vet de varoma schaal en varoma tray in met olijfolie en leg er het lamsgehakt in:Stel TM in: 10+ min / varoma / snelheid 1.
Meng het gehakt nu door elkaar met de spatel en stoom opnieuw.Stel TM in: 5 min / varoma /snelheid 1.
Doe het gehakt nu ook in de beker en meng met spatel.Stel TM in: 5 sec. / Omgekeerde draaistand en snelheid 4.
Verwarm de oven voor tot 180°C, vet een ovenschotel van minstens 2 liter in met olie en zet apart.
Doe de helft van de aubergineschijfjes in de schotel, doe er de helft van de lamsgehakt saus op, en daarop de rest van de aubergineschijfjes. Eindig met de lamsgehaktsaus.
Béchamel topping:
Doe de Parmezaan in de beker.Stel TM in 10 sec./snelheid 9,
Zet de kaas apart en reinig de beker.
Doe de boter in de beker.Stel TM in: 3+ min./100°C/snelheid 1.
Doe de bloem erbij.Stel TM in: 3+ min./100°C/snelheid 1.