Ga terug
+ servings

Kip Cacciatore

Kip Cacciatore uit Slowcooker
Voorbereidingstijd30 minuten
Totale tijd4 uur 30 minuten
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Italiaans
Trefwoord: gevogelte, Kip
Porties: 6 personen
Calorieën: 531kcal

Ingrediënten

  • 1200 gram vlees van kippendijen
  • 100 gram gezouten of gerookt spek, in blokjes
  • 60 ml olijfolie
  • 250 gram champignons in vieren gesneden
  • 1 ui in dunne plakjes gesneden
  • 4 teentjes knoflook fijngehakt
  • 180 ml rode wijn
  • 2 rode paprika's gepeld en in blokjes gesneden
  • 400 gram tomaten in blokjes
  • 3 eetlepels tomatenpuree
  • 4 eetlepels instant tapioca
  • 23 gram fijngehakte verse platbladige peterselie
  • rozemarijn
  • zout
  • Peper

Instructies

  • Verwijder het vel van de kippendijen, ontbeen en snij in blokjes.
  • Bak de spekblokjes aan in een grote bakpan en breng dan over in de slowcooker.
  • Bak de kip in diezelfde bakpan in de helft van de olie. (Doe dit eventueel in twee keer). Breng op smaak met zout en peper. Breng de kip over in de slowcooker.
  • Bak in dezelfde koekenpan de ui in de resterende olie. Voeg na enkel minuten ook de champignons toe. Breng op smaak met zout en peper. Voeg ook de knoflook toe en kook nog 1 minuut. Blus met de rode wijn. Giet op de kip.
  • Voeg de paprika's, tomaten, tomatenpuree, rozemarijn en tapioca toe. Meng goed door elkaar.
  • Dek af en kook op
    Lage
    stand gedurende 4 uur. Na die tijd kan het gerecht nog vier uur op de warmhoudstand verder garen.
  • Snij de peterselie fijn en strooi vlak voor het opdienen over de kip.

Uitrusting

Notities

Dit gerecht kan prima ingevroren worden.

Voedingswaarden per Portie

Calorieën: 531kcal | Koolhydraten: 23g | Eiwit: 40g | Vet: 22g
4.58 van 26 stemmen