Verwijder het vel van de kippendijen, ontbeen en snij in blokjes.
Bak de spekblokjes aan in een grote bakpan en breng dan over in de slowcooker.
Bak de kip in diezelfde bakpan in de helft van de olie. (Doe dit eventueel in twee keer). Breng op smaak met zout en peper. Breng de kip over in de slowcooker.
Bak in dezelfde koekenpan de ui in de resterende olie. Voeg na enkel minuten ook de champignons toe. Breng op smaak met zout en peper. Voeg ook de knoflook toe en kook nog 1 minuut. Blus met de rode wijn. Giet op de kip.
Voeg de paprika's, tomaten, tomatenpuree, rozemarijn en tapioca toe. Meng goed door elkaar.
Dek af en kook op Lage stand gedurende 4 uur. Na die tijd kan het gerecht nog vier uur op de warmhoudstand verder garen.
Snij de peterselie fijn en strooi vlak voor het opdienen over de kip.