Kip Cacciatore

Kip Cacciatore

Dit is een recept voor het klaarmaken van Kip Cacciatore in de Slowcooker of Crockpot. In dit recept voegen we een klein beetje tapioca toe om de textuur nog iets voller te maken. Dit recept toont ook aan dat bij het koken in een slowcooker relatief weinig vloeistoffen nodig zijn.

Kip Cacciatore

Kip Cacciatore uit Slowcooker
Voorbereidingstijd30 min
Totale tijd4 uur 30 min
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Italiaans
Trefwoord: gevogelte, Kip
Porties: 6 personen
Calorieën: 700kcal

Ingrediënten

  • 1400 gram kippendijen zonder vel
  • 60 ml olijfolie
  • 250 gram champignons in vieren gesneden
  • 1 ui in dunne plakjes gesneden
  • 4 teentjes knoflook fijngehakt
  • 180 ml rode wijn
  • 2 rode paprika's gepeld en in blokjes gesneden
  • 400 gram tomaten in blokjes
  • 3 eetlepels tomatenpuree
  • 4 eetlepels instant tapioca
  • 23 gram fijngehakte verse platbladige peterselie
  • zout
  • Peper

Instructies

  • Bak de kip in een grote bakpan in de helft van de olie. Breng op smaak met zout en peper. Breng de kip over in de slowcooker.
  • Bak in dezelfde koekenpan de champignons en de ui in de resterende olie. Breng op smaak met zout en peper. Voeg de knoflook toe en kook nog 1 minuut. Blus met de rode wijn. Giet op de kip.
  • Voeg de paprika's, tomaten, tomatenpuree en tapioca toe. Meng goed door elkaar.
  • Dek af en kook op Lage stand gedurende 4 uur. Na die tijd kan het gerecht nog vier uur op de warmhoudstand verder garen.
  • Snij de peterselie fijn en strooi vlak voor het opdienen over de kip.

Uitrusting

Notities

Dit gerecht kan prima ingevroren worden.

Voedingswaarden per Portie

Calorieën: 700kcal | Koolhydraten: 7.6g | Eiwit: 40.7g | Vet: 52.6g
5 van 5 stemmen

2 gedachten over “Kip Cacciatore”

  1. Hallo,
    Lijkt mij een lekker recept, maar ik beschik (nog) niet over een slowcooker. Kan dit gerecht ook klaargemaakt worden in een creuset pot die in de oven geplaatst wordt. Indien ja, welke temperatuur/tijd wordt best aangehouden?
    Daarnaast nog een vraagje over de instant tapioca. Wordt hiermee het type tapioca bedoeld van vroeger in de soep?

    1. Dit recept, zoals de meeste recepten voor slowcooker, kan inderdaad in een gewone kookpot op lage temperatuur klaar gemaakt worden. Het is dan aangeraden iets meer vocht te gebruiken dan bon het bereiden in een slowcooker. En het is inderdaad die tapioca waarmee vroeger veel soepen gebonden werden.

Geef een reactie