Boef Stroganoff uit Slowcooker

Boeuf Stroganoff uit Slowcooker

Hier een recept voor Boeuf Stroganoff uit Slowcooker. Het eerste recept voor boeuf Stroganoff stond al in 1871 in Elena Molokhovet’s kookboek ‘Een geschenk voor jonge huisvrouwen’. Russische immigranten verspreidden het recept over de hele wereld en intussen bestaan er talloze variaties op het origineel. Hier maken we het klaar in een slowcooker.

Boeuf Stroganoff uit Slowcooker

Recept voor Boeuf Stroganoff bereid in een Slowcooker
Voorbereidingstijd30 min
Totale tijd4 uur 30 min
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Russisch
Trefwoord: stoofpot
Porties: 4 personen
Calorieën: 460kcal

Ingrediënten

  • 675 gram runderlende in reepjes gesneden
  • 30 gram bloem
  • 45 ml olijfolie
  • 2 uien dun gesneden
  • 500 gram champignons plakjes gesneden
  • 45 ml boter 15 ml is 1 eetlepel
  • 3 teentjes knoflook gehakt
  • 125 ml rode wijn
  • 250 ml runderbouillon
  • 15 ml mosterd met graantjes 15 ml is 1 eetlepel
  • 2,5 ml paprika 2,5 ml is 1/2 theelepel
  • 1, 5 dl room
  • zout en peper

Instructies

  • Meng het vlees in een kom door de bloem.
  • Bak het vlees op een hoog vuur het vlees in de olie in een pan. Doe dit in kleine porties en laat het vlees bruin worden. Breng op smaak met zout en peper. Breng het vlees over naar de slowcooker.
  • Bak in dezelfde pan de uien en champignons in de boter. Breng op smaak met zout en peper. Voeg de knoflook toe en laat nog 1 minuut koken. Blus met de wijn. Overdragen naar de slow cooker. Voeg de overige ingrediënten toe, behalve de room. Goed mengen.
  • Afdekken en 4 uur op Low koken. Een uur voor tijd de room erbij doen.
  • Wanneer je klaar bent om te serveren, kun je de saus eventueel nog wat indikken met maizena.

Uitrusting

Voedingswaarden per Portie

Calorieën: 460kcal | Koolhydraten: 10g | Eiwit: 24g | Vet: 37g
4.67 van 6 stemmen

Geef een reactie