Hier een recept voor Boeuf Stroganoff uit Slowcooker. Het eerste recept voor boeuf Stroganoff stond al in 1871 in Elena Molokhovet’s kookboek ‘Een geschenk voor jonge huisvrouwen’. Russische immigranten verspreidden het recept over de hele wereld en intussen bestaan er talloze variaties op het origineel. Bœuf Stroganoff is een vleesgerecht uit de Russische keuken, bestaande uit dunne blokjes gesauteerde biefstuk of ander rood rundvlees met een pittige saus, de Stroganoffsaus. Het recept stamt uit de 19e eeuw en is vernoemd naar de familie Stroganov. Hier maken we het klaar in een slowcooker.
Boeuf Stroganoff uit Slowcooker
Ingrediënten
- 675 gram runderlende in reepjes gesneden
- 30 gram bloem
- 45 ml olijfolie
- 2 uien dun gesneden
- 500 gram champignons plakjes gesneden
- 45 ml boter 15 ml is 1 eetlepel
- 3 teentjes knoflook gehakt
- 125 ml rode wijn
- 250 ml runderbouillon
- 1 eetlepel mosterd met graantjes 15 ml is 1 eetlepel
- 0,5 theelepel paprika 2,5 ml is 1/2 theelepel
- 1,5 dl room
- zout en peper
Instructies
- Meng het vlees in een kom door de bloem.
- Bak het vlees op een hoog vuur het vlees in de olie in een pan. Doe dit in kleine porties en laat het vlees bruin worden. Breng op smaak met zout en peper. Breng het vlees over naar de slowcooker.
- Bak in dezelfde pan de uien en champignons in de boter. Breng op smaak met zout en peper. Voeg de knoflook toe en laat nog 1 minuut koken. Blus met de wijn. Overdragen naar de slow cooker. Voeg de overige ingrediënten toe, behalve de room. Goed mengen.
- Afdekken en 4 uur op Low koken. Een uur voor tijd de room erbij doen.
- Wanneer je klaar bent om te serveren, kun je de saus eventueel nog wat indikken met maizena.
Uitrusting
Voedingswaarden per Portie
Voor een overzicht van alle andere recepten op de site van Een Beetje Beter die in een slowcooker of crockpot klaargemaakt worden, klik hier. Voor een overzicht van alle hoofdgerechten klik hier.