Aan Tafel geflambeerd Rundsvlees

Aan tafel geflambeerd rundsvlees

Dit aan tafel geflambeerd rundsvlees is de eenvoud zelve, maar door de spectaculaire bereidingsswijze een voltreffer voor je gasten.

Gebaseerd op een recept van restaurant All Seasons in Sint-Petersburg waar een reusachtige pepermolen het showgehalte nog de hoogte injoeg.

Aan tafel geflambeerd rundsvlees

Recept voor aan tafel geflambeerd rundsvlees
Voorbereidingstijd10 min
Bereidingstijd10 min
Totale tijd20 min
Gang: Voorgerecht
Keuken: Modernistisch
Porties: 2 personen
Calorieën: 224kcal

Ingrediënten

Voor het rundsvlees

  • 200 gram rundsvlees in dunne sliertjes gesneden of gemalen.
  • gemalen verse peper

Voor de paprikaquenelle

  • 1 rode paprika
  • 0,5 ajuin
  • 25 gram boter
  • 3 cl room
  • paprikapoeder
  • bouillon
  • 1 gelatineblaadje

Instructies

Voorbereiding

  • Paprika(’s) in hun geheel gedurende 30 minuten in oven aan 220 graden plaatsen. Nadien in een plastieken zakje doen, dit afsluiten en 30’ laten rusten. Dan pellen.
  • Ui fijnsnijden. In een pan de ui aanbakken met wat boter, paprika’s erbij en een beetje bouillon. Als de paprika’s gaar zijn, doe dan de boter in pan en laat smelten. Room ook in pan. Dan alles door de mixer halen door zeef. Kruiden met paprikapoeder. Vooraf geweekt gelatineblaadje erdoor roeren en minstens twee uur laten afkoelen in koelkast.

Afwerking

  • Doe het rundsvlees in een vuurvast kommetje en zet op de eettafel.
  • Steek een crème brullée- of gasbrander aan en verwarm daarmee het vlees. Wanneer het klaar is, bestrooi met vers gemalen peper.
  • Doe het vlees in een bord, vergezeld van quenelle van het paprikamengsel.

Uitrusting

Gasbrander

Notities

 
 

Voedingswaarden per Portie

Calorieën: 224kcal | Koolhydraten: 3g | Eiwit: 24g | Vet: 13g
5 van 1 stem

Geef een reactie