Yoghurt uit Thermomix & Sousvide
Recept om zelf Yoghurt te maken met een Thermomix & Sousvide
Voorbereidingstijd10 minuten min
Bereidingstijd20 minuten min
Totale tijd8 uur uur 30 minuten min
Gang: Nagerecht
Keuken: Belgisch, Frans, Grieks
Trefwoord: Dessert, yoghurt, youghurt
Porties: 8 personen
Calorieën: 268kcal
- 1 liter volle melk bij voorkeur verse
- 120 gram natuuryoghurt
- 50 gram melkpoeder dit is optioneel
Doe de volle melk in de thermomix. Stel TM in: 10 minuten / 90 graden / snelheid 2 Doe nu de melkpoeder bij de warme melk. Dit is niet echt nodig maar hierdoor zal de yoghurt stijver zijn. Stel TM in: 30 seconden / snelheid 4 Giet de melk over in een kom en zet de kom in een ijsmengsel. Laat afkoelen tot 40 graden
Doe de melk terug in de mengbeker van de thermomix en doe er de yoghurt bij.Stel TM in: 6+ minuten / 50 graden / snelheid 3 Doe het mengsel in luchtdichte potjes en plaats gedurende 6 tot 8 uren in een warmwaterbad van 40 graden.
Laat voor het serveren minimaal 3 uren afkoelen in koelkast.
Calorieën: 268kcal | Koolhydraten: 20g | Eiwit: 12g | Vet: 14g