Ga terug
+ servings

Yoghurt uit Thermomix & Sousvide

Recept om zelf Yoghurt te maken met een Thermomix & Sousvide
Voorbereidingstijd10 min
Bereidingstijd20 min
Totale tijd8 uur 30 min
Gang: Nagerecht
Keuken: Belgisch, Frans, Grieks
Trefwoord: Dessert, yoghurt, youghurt
Porties: 8 personen
Calorieën: 268kcal

Ingrediënten

  • 1 liter volle melk bij voorkeur verse
  • 120 gram natuuryoghurt
  • 50 gram melkpoeder dit is optioneel

Instructies

  • Doe de volle melk in de thermomix.
    Stel TM in: 10 minuten / 90 graden / snelheid 2
  • Doe nu de melkpoeder bij de warme melk. Dit is niet echt nodig maar hierdoor zal de yoghurt stijver zijn.
    Stel TM in: 30 seconden / snelheid 4
  • Giet de melk over in een kom en zet de kom in een ijsmengsel. Laat afkoelen tot 40 graden
  • Doe de melk terug in de mengbeker van de thermomix en die er de yoghurt bij.
    Stel TM in: 6+ minuten / 50 graden / snelheid 3
  • Doe het mengsel in luchtdichte potjes en plaats gedurende 6 tot 8 uren in een warmwaterbad van 40 graden.
  • Laat voor het serveren minimaal 3 uren afkoelen in koelkast.

Voedingswaarden per Portie

Calorieën: 268kcal | Koolhydraten: 20g | Eiwit: 12g | Vet: 14g
4.75 van 4 stemmen