Ga terug
+ servings

Aardappelblokjes in de oven

Recept voor het bereiden van Aardappelblokjes in de oven
Passieve Tijd40 minuten
Totale tijd50 minuten
Gang: Bijgerecht
Keuken: Italiaans
Porties: 6 personen
Calorieën: 150kcal

Ingrediënten

  • 1,2 kg stevig kokende aardappelen
  • 4 eetlepels olijfolie
  • 1 koffielepel kruiden Tijm, Oregano, Marjolein
  • 1 beetje peper en zout
  • 1 teentje knoflook facultatief

Instructies

  • Schil de aardappelen en snij in blokjes van ongeveer 2 kubieke cm.
  • Bak de aardappelen eventueel eerst aan alvorens op de ovenplaat te leggen. Doe hiervoor de olie in een braadpan. Zet op hoog vuur en bak de blokjes aan.
  • Leg de (eventueel netjes aangebakken) aardappelblokjes met de olie op een ovenplaat en bestrooi met de kruiden. Meng goed. Doe eventueel wat olie erbij (en de fijngesnipperde knoflook).
  • Bak gedurende 35 a 40 minuten in een voorverwarmde oven van 200 graden.

Uitrusting

Oven

Notities

Je kunt die aardappelen eventueel laten afkoelen en later gedurende 3 minuten opwarmen in een microgolfoven.
Het aanbakken van de aardappelen kan overgeslagen worden.
 

Voedingswaarden per Portie

Calorieën: 150kcal | Koolhydraten: 12g | Eiwit: 2g | Vet: 10g
4.80 van 5 stemmen