Aardappelblokjes in de oven
Recept voor het bereiden van Aardappelblokjes in de oven
Passieve Tijd40 min
Totale tijd50 min
Gang: Bijgerecht
Keuken: Italiaans
Porties: 4 personen
Calorieën: 198kcal
- 1 kg stevig kokende aardappelen
- 4 eetlepels olijfolie
- 1 kl kruiden Tijm, Oregano, Marjolein
- 1 beetje peper en zout
- 1 teentje knoflook facultatief
Schil de aardappelen en snij in blokjes van ongeveer 2 kubieke cm.
Doe olie in een braadpan. Zet op hoog vuur en bak de blokjes aan.
Leg de netjes aangebakken aardappelblokjes met de olie in een ovenplaat en bestrooi met de kruiden. Meng goed. Doe eventueel wat olie erbij (en de fijngesnipperde knoflook).
Bak gedurende 35 a 40 minuten in een voorverwarmde oven van 200 graden.
Je kunt die aardappelen eventueel laten afkoelen en later gedurende 3 minuten opwarmen in een microgolfoven.
Het aanbakken van de aardappelen kan overgeslagen worden.
Calorieën: 198kcal | Koolhydraten: 17g | Eiwit: 2g | Vet: 14g