Ga terug
+ servings

Aardappelblokjes in de oven

Recept voor het bereiden van Aardappelblokjes in de oven
Passieve Tijd40 min
Totale tijd50 min
Gang: Bijgerecht
Keuken: Italiaans
Porties: 4 personen
Calorieën: 198kcal

Ingrediënten

  • 1 kg stevig kokende aardappelen
  • 4 eetlepels olijfolie
  • 1 kl kruiden Tijm, Oregano, Marjolein
  • 1 beetje peper en zout
  • 1 teentje knoflook facultatief

Instructies

  • Schil de aardappelen en snij in blokjes van ongeveer 2 kubieke cm.
  • Doe olie in een braadpan. Zet op hoog vuur en bak de blokjes aan.
  • Leg de netjes aangebakken aardappelblokjes met de olie in een ovenplaat en bestrooi met de kruiden. Meng goed. Doe eventueel wat olie erbij (en de fijngesnipperde knoflook).
  • Bak gedurende 35 a 40 minuten in een voorverwarmde oven van 200 graden.

Uitrusting

Oven

Notities

Je kunt die aardappelen eventueel laten afkoelen en later gedurende 3 minuten opwarmen in een microgolfoven.
Het aanbakken van de aardappelen kan overgeslagen worden.
 

Voedingswaarden per Portie

Calorieën: 198kcal | Koolhydraten: 17g | Eiwit: 2g | Vet: 14g
5 van 2 stemmen